DOBIO BATINE, A PRAVDA KASNI! Muke bez kraja Mirka Milenkovića

Autor: KATARINA BLAGOVIĆ

Vesti

01.10.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri tužilaštva 11 meseci ne mogu da postupe po prijavi protiv nasilnika koji su tražili da prizna da je dug otplaćen

DOBIO BATINE, A PRAVDA KASNI! Muke bez kraja Mirka Milenkovića

Foto: Republika, Printscreen

Slučaj Mirka Milenkovića (70) iz Ćuprije, koji tvrdi da je prijatelju pozajmio 317.510 evra, a onda doživeo da mu on dovede huligane koji su ga tukli da bi potpisao da dug ne postoji dobio je novi obrt.

Milenkovićev predmet za povraćaj duga je na sudu i ide svojim tokom, ali je on tužilaštvu u Jagodini podneo i krivičnu prijavu za iznudu, fizičko nasilje i pretnje još pre 11 meseci, a epiloga i dalje nema. Zato se obratio Vrhovnom tužilaštvu s predstavkom na rad Višeg tužilaštva u Jagodini. Predmet je na dalje postupanje prosleđen Apelacionom tužilaštvu u Kragujevcu (kao nadležnom). Iz ove institucije su naložili proveru rada postupajućeg tužioca u predmetu Olivere Jevremović, koju je sproveo glavni tužilac u Jagodini Miša Jovanović.

Olivera Jevremović, prema oceni Jovanovića, radila je u skladu sa zakonom. Međutim, nije objašnjeno kako se tu uklapa zakon, koji za ovo krivično delo kaže da je rok 30 dana da se pokrene krivični postupak ili odbaci prijava, što tužilac Olivera Jevremović nije uradila ni posle 11 meseci.

 

- Vaša pritužba ocenjena je kao noesnovana shodno odredbi člana 73. stav 1 Pravilnika o upravi u javnim tužilaštvima - stoji u dopisu glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Jagodini Miše Jovanovića od 21. avgusta 2024, u kom se zaključuje da nije bilo nepravilnosti niti propusta u radu, te da je u svemu postupano ažurno i u granicama zakonskih ovlašćenja,

Milenković je poslao dopis Jovanoviću u kom ga obaveštava da je ogorčen i nezadovoljan njegovom odgovorom i podseća ga da zakonski rok nije ispoštovan. Isti dopis je poslao i Vrhovnom i Apelacionom tužilaštvu u Kragujevcu.

Za Srpski telegraf Milenković kaže da je u dopisu naveo da je glavni tužilac Jovanović pristrasan, s ciljem da sačuva koleginicu.

- To ne može da bude logično ako trojica advokata kažu da je zakonski rok 30 dana - kaže Milenković.

Podsetimo, Milenković navodi da je Slobodanu Vladisavljeviću, investitoru u Austriji, pozajmio novac, koji je trebalo da mu bude vraćen u tri rate, bez kamate. Prve dve rate, od 12.510 i 45.000 evra, Vladisavljević je uredno vratio, a priznanice su overene kod notara. Međutim, Milenković kaže da mu je doneo samo 20.000 evra kad je trebalo da vrati 260.000. Obećao je da će uskoro predati ostatak, a prema Milenkovićevim rečima, na sastanak je došao sa Srbom Mickićem i Nikolom Borićem, koji su ga udarali i tražili da prizna da je dug otplaćen, što je on odbio.

Pretili mu i kasnije, tukli po Paraćinu

Milenković kaže da su mu pretili i kasnije, što je on uredno prijavljivao kroz dopune prijava. Kako navodi, Mickić i Borić su poznati po nasilničkom ponašanju jer su pre nekoliko godina pretukli u Paraćinu četvoricu mladića koji su završili na ortopediji s težim povredama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading