UMRLA TEK ROĐENA BEBA U PROKUPLJU! Otac tuži bolnicu! POLJUBIO SUPRUGU U STOMAK, REKAO "ĆAO BEBO, VIDIMO SE USKORO", A ONDA JE USLEDIO PAKAO!

Autor:

Vesti

14.09.2024

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko tvrdi i da je njegova supruga doživela pravu torturu u porodilištu.

UMRLA TEK ROĐENA BEBA U PROKUPLJU! Otac tuži bolnicu! POLJUBIO SUPRUGU U STOMAK, REKAO "ĆAO BEBO,  VIDIMO SE USKORO", A ONDA JE USLEDIO PAKAO!

Foto: Shutterstock

Marko Dojčinović (43) i njegova suprga Katarina (33) iz prokupačkog sela Mala Plana podneli su krivičnu prijavu zbog nesavesnog pružanja medicinske pomoći protiv Opšte bolnice Prokuplje, tačnije protiv dežurnih u porodilištu, prenosi Kurir.

Kako se navodi, oni su prijavu podneli zato što je njihova tek rođena beba preminula samo dva dana posle rođenja u Univerzitetsko-kliničkom centru Niš. Policija je obavestila Osnovno javno tužilaštvo o ovoj prijavi, a u tužilšatvu navode da su u toku predistražnje radnje i utvrđivanje činjeničnog stanja. U Zdravstvenom centru Prokuplje, kojem pripada i prokupačka bolnica je rečeno da i oni obavljaju kontrolu.

ZC Prokuplje: "Formiran unutrašnji stručni nadzor"

U Zdravstvenom centru Prokuplje, v.d. direktorka Jelena Nikolić je rekla da je upoznata sa ovim slučajem.

- Zdravstveni centar Prokuplje je formirao unutrašnji stručni nadzor koji će ispitati okolnosti ovog događaja - kazala je Jelena Nikolić.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju su potvrdili da je prijava stigla i da se ispituju navodi iz nje.

Beba je rođena 28. avgusta u večernjim satima, ali je hitno prebačena za Niš, gde je preminula 31. avgusta, u 1.23 posle ponoći. U otpusnoj listi UKC Niš navedeno su kao uzrok hospitalizacije i prateće završne dijagnoze, čak njih 11! Ovaj centar naložio je i obdukciju bebe, ali zasad nisu poznati rezultati obdukcije.

- Moja supruga Katarina imala je normalnu trudnoću, redovnu sa redovnim kontrolama. Radili smo i sve testove, preglede i svi rezultati su ukazivali da je sve u redu. Onda je moja supruga 28. avgusta dobila bolove i ja sam je oko 17 sati odvezao u Porodilište prokupačke bolnice oko 17 sati. I tada je urađen CTG, ultrazvuk i dežurni lekar je rekao da je supruga otvorena dva i po prsta i da je porođaj krenuo. Poljubio sam suprugu u stomak i rekao: "Ćao bebo, vidimo se ubrzo"- priča Marko Dojčinović.

On dodaje da je ostao ispred zgrade u kojoj je porodilište da čeka da se supruga porodi, a onda oko 20 sati jedan doktorka je izašla i rekla mu da je beba u lošem stanju, da su je dva puta reanimirali i da hitno mora za Niš!

U ta tri sata, kako tvrdi Marko, njegova supruga je doživela pravu torturu, nekoliko puta se onesvestila, dvaput su vakuumom pokušavali da izvuku bebu i na kraju su uradili hitan carski rez.

- Supruga mi je rekla da su joj dali terapiju, ali da nije imala napone, pa ih je veštački ona stvarala s obzirom na to da nam je ovo drugo dete. Znači, supruga nije neko ko ne zna kako izgleda porođaj. Prepričavajući ono što se dogodilo, objasnila mi je da su pokušali da izvuku bebu tako što su joj skakali po stomaku, zbog čega u jednom momentu nije mogla da diše. Zatim, kada to nije uspelo, probali su vakuumom, jednom, pa su pokušali i drugi put, ali je, kako mi je supruga rekla, nešto sa te sprave palo na pod i tada je čula kako dežurni lekar kaže da zovu drugog doktora i da se radi carski rez - priča Marko koji kaže da neće odustati od toga da sazna istinu šta se desilo i zašto je njegova beba preminula.

Stigla u teškom stanju

Marko je bebu tešku 3,7 kilograma i dugu 54 centimetara video tek sutradan u UKC Niš.

- Doktorka koja je bebu primila rekla je da je dovezena iz prokupačkog porodilišta u izuzetno teškom opštem stanju i da je doživela veliku traumu. Pokušavali su dva dana da je stabilizuju, obavili sve preglede, uključili sve moguće terapije, ali naše dete je preminulo 31. avgusta. Znam da sve ovo neće da je vrati, ali želim da saznam istinu, zarad drugih beba i drugih roditelja. Ovo ne sme nikom da se desi! Ja sam sve prijavio i sada je na savesti nadležnih da li će da sprovedu adekvatnu istragu. Ja svakako neću stati - kroz suze kaže Marko Dojčinović.

On dodaje da je njegova supruga Katarina posle porođaja dobila vaginalnu infekciju i da je i dalje pod terapijom, ali da je kući.

- Njeno psihičko stanje je loše, kao i moje - zaključuje Marko Dojčinović.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading