OVA TRI UREĐAJA DRASTIČNO VIŠE TROŠE ELEKTRIČNE ENERGIJE: Obavezno ih isključite kad ih ne koristite

Autor:

Vesti

13.09.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako da vam račun za struju bude upola manji

OVA TRI UREĐAJA DRASTIČNO VIŠE TROŠE ELEKTRIČNE ENERGIJE: Obavezno ih isključite kad ih ne koristite

Foto: shutterstock

Kada je reč o plaćanju računa, jedan od najvećih troškova u domaćinstvu svakako je račun za struju. Kako biste smanjili ove troškove, važno je obratiti pažnju na potrošnju električne energije pojedinih uređaja i pronaći načine za efikasnije korišćenje istih.

Isključite ova 3 uređaja kada ih ne koristite, oni uvećavaju račun

Kada razmišljate o uređajima koji troše mnogo struje, verovatno vam na umu neće biti ruter za spajanje na internet. Međutim, ostavljanje rutera uključenog tokom čitavog dana može značajno povećati potrošnju električne energije. U tom smislu, važno je obratiti pažnju na energetsku efikasnost rutera pre kupovine, te izabrati model sa što manjom potrošnjom energije u radu i stand-by režimu.

Prema Nemačkoj saveznoj agenciji za zaštitu okoline (UBA), posebno je važno obratiti pažnju na potrošnju energije rutera ukoliko se isti koristi i za telefonsku liniju. U tom slučaju, preporučuje se nabavka rutera koji omogućava isključivanje Wi-Fi funkcije kada nije u upotrebi. Iako ruter za internet ne troši struje više nego neki drugi veći kućni aparati, isključivanje istog kada nije u upotrebi može doprineti smanjenju ukupne potrošnje električne energije.


Kada je najbolje paliti bojler: Na ovaj način ćete najbolje uštedeti struju

Kada je reč o korišćenju bojlera, postoji određeno vreme koje se preporučuje za paljenje istog kako bi se ostvarile uštede na računu za struju. Ova praksa može značajno doprineti efikasnijem korišćenju električne energije u domaćinstvu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading