STRAHOTA! U kondomima koje koriste i SRBI pronađena opasna supstanca! MOŽE I RAK DA SE DOBIJE!

Autor:

Vesti

10.09.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gudman je izjavio da bi, da je znao za prisustvo ovih opasnih hemikalija, izbegao kupovinu ovih kondoma. Sada traži najmanje pet miliona dolara odštete za sebe i druge kupce .

STRAHOTA! U kondomima koje koriste i SRBI pronađena opasna supstanca! MOŽE I RAK DA SE DOBIJE!

Foto: Shutterstock

Kondomi brenda Trojan, poznati kao "Američki kondom broj 1," našli su se u centru pažnje zbog optužbi da sadrže opasne hemikalije poznate kao PFAS, koje su povezane s rizikom od raka. Ove tvrdnje su iznete u novoj grupnoj tužbi podnetoj u ponedeljak na saveznom sudu u Menhetnu.

Tužilac Metju Gudman tuži kompaniju Church & Dwight iz Nju Džersija, tvrdeći da su Trojan kondomi koje proizvodi ova kompanija toksični i neprikladni za upotrebu. Nezavisno laboratorijsko testiranje ultra tankih kondoma kupljenih u apoteci na Menhetnu otkrilo je prisustvo PFAS (per- i polifluoroalkil supstanci), što je izazvalo zabrinutost među potrošačima.

Gudman je izjavio da bi, da je znao za prisustvo ovih opasnih hemikalija, izbegao kupovinu ovih kondoma. Sada traži najmanje pet miliona dolara odštete za sebe i druge kupce širom SAD-a.

PFAS, poznate kao "zauvek hemikalije" zbog svoje otpornosti na razgradnju, povezane su s ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući povišen holesterol, nisku porođajnu težinu kod novorođenčadi, smanjen imunološki odgovor na vakcine, kao i rak bubrega i testisa. Ove hemikalije se nalaze u mnogim potrošačkim proizvodima, uključujući kozmetiku, nelepljive tiganje i odeću otpornu na mrlje.

U julu ove godine, blog za zaštitu potrošača Mamavation objavio je rezultate testiranja 29 popularnih kondoma i maziva, gde je utvrđeno prisustvo PFAS u nekoliko proizvoda, uključujući Trojan Ultra Thin kondome. Ovaj izveštaj izazvao je veliku zabrinutost među potrošačima.

Kompanija Church & Dwight još uvek nije komentarisala ovu tužbu, a advokati koji zastupaju Gudmana nisu se odmah oglasili. Ovaj slučaj bi mogao otvoriti širu debatu o bezbednosti proizvoda koji dolaze u direktan kontakt s ljudskim telom, posebno onih koji su široko dostupni i reklamirani kao sigurni.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading