MARKO JE TRČAO KROZ PUSTINJU ZA SPAS MALOG MAKSIMA! Sada je krenuo u AVANTURU ŽIVOTA - Veslaće, trčaće i voziti bicikl kroz Crnu Goru i Srbiju da skupi novac za decu obolelu od raka!

Autor:

Vesti

01.09.2024

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poduhvat "Za naše male heroje" krenuo je iz Ulcinja!

MARKO JE TRČAO KROZ PUSTINJU ZA SPAS MALOG MAKSIMA! Sada je krenuo u AVANTURU ŽIVOTA - Veslaće, trčaće i voziti bicikl kroz Crnu Goru i Srbiju da skupi novac za decu obolelu od raka!

Foto: Instagram/Marko Nikolić

Akcija "Za naše male heroje" startovala je danas

Marko Nikolić (37), rodom iz Vranja, koji trenutno živi i radi u Kuvajtu, postao je poznat širom sveta nakon što je pretrčao i prehodao neverovatnih 1.420 kilometara kroz pustinju u Maroku kako bi sakupio novac za lečenje malog Maksima Milenkovića (5) iz Niša. Ovaj poduhvat trajao je 30 dana i završen je uspehom - sakupljeno je oko 80.000 evra za lečenje malog Maksima.

Nikolić (36), master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i fitnes menadžer iz Vranja, odlučio je sada da se upusti u humanitarnu akciju pod nazivom "Za naše male heroje", a u koju kreće danas.

 

 

Poduhvat "Za naše male heroje" u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR), do sada je neviđen na našim prostorima, pa samim tim i u velikoj meri rizičan. Ovaj put, Marko planira da pređe čak 2.500 kilometara morem i kopnom kroz Srbiju i Crnu Goru. Planira da pređe 200 kilometara kajakom, 1.600 kilometara biciklom i da pretrči neverovatnih 700 kilometara.

- Sve je spremno za najveći poduhvat u Evropi, a možda čak i u svetu. Za 35 dana pokušaćemo da pređemo neverovatnih 2.500 kilometara kroz celu Srbiju i Crnu Goru kajakom, biciklom i trčeći. Ovo je probijanje granice mogućeg. Ulazimo u veliki životni rizik kako bismo skrenuli pažnju javnosti i sakupili novac za decu obolelu od kancera, tačnije za aparat koji se zove: Aparat za infuziju sa pratećim pacijent monitorom i infuzionom pumpom, koji košta oko 100.000 evra - rekao je humanitarac Marko Nikolić za Republiku.

- Imamo 35 dana da sakupimo taj novac. Ceo moj tim je sa mnom trenutno u Crnoj Gori. Trema je prisutna, malo ima i straha, ali jedva čekamo da krenemo u epsku avanturu - dodao je.

 

 

Veslanjem na otvorenom moru počinju avanturu za život

Nikolić je danas u 8 ujutru krenuo iz Ulcinja.

- Krećemo sa veslanjem i mislim da će to biti najrizičniji deo, jer dok budemo veslali na otvorenom moru, nećemo imati nikakvu pratnju. Bićemo sami u kajacima. Sa sobom ćemo nositi hranu i vodu i bićemo na vodi bukvalno po ceo dan narednih 4-5 dana. Poduhvat kreće 1. septembra u 8 sati ujutru iz Ulcinja, a završiće se u Tivtu, u Porto Montenegru. Zatim nastavljamo sa biciklima kroz celu Crnu Goru. Ono što je dobro jeste to da je vreme trenutno na našoj strani; bitno je da ne duva jak vetar dok budemo veslali. Što se tiče sunca, jedino će to malo više otežati, ali dobro, idemo do kraja šta god da se desi. Spavaćemo u kamperu, hranićemo se i kupaćemo se u kamperu narednih 35 dana. Mi ovde nismo bitni, nego naši mali heroji - rekao je Nikolić.

 

 

Prolazićemo kroz sve veće gradove, i svi oni koji budu želeli mogu nam se pridružiti u nekom delu puta koliko god su u mogućnosti. Nije bitno koliko, bitna je podrška, i to će nam dati vetar u leđa da istrajemo do kraja. Glavni cilj je aparat, a mi ćemo izdržati do kraja, to vam obećavam - zaključio je.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading