TAMARA I GILE OSVOJILI PRVO MESTO NA POZNATOJ MANIFESTACIJI: Spremaju se za Evropsku izložbu pasa, presrećna zbog rezultata! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.09.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaestogodišnja Tamara Jovanović nastupila je za nacionalni tim junior hendinga

TAMARA I GILE OSVOJILI PRVO MESTO NA POZNATOJ MANIFESTACIJI: Spremaju se za Evropsku izložbu pasa, presrećna zbog rezultata! (FOTO)

Foto: Republika

Na poznatoj međunarodnoj kinološkoj manifestaciji koja se tradicionalno održava u avgustu u Ćupriji u organizaciji kinološkog društva Ada iz tog grada trinaestogodišnja Tamara Jovanović iz Sremske Mitrovice je u okviru priprema za nastup za nacionalni tim junior hendlinga Kinološkog saveza Srbije na Evropskoj izložbi pasa EDS 2024 koja se održava u Celju u Sloveniji ostvarila fantastičan rezultat osvojivši prvo mesto u jakoj konkurenciji kod sudije Ivana Vasiljević. Tamara je prvo mesto dobila prezentovanjem Gileta psa rase patuljasti šnaucer biber so boje. 

Foto: Republika

Tamara Jovanović i Gile

Junior handling ili umetnost izlaganja rasnih pasa dobija sve više sportske okvire zbog izuzetno zahtevnih treninga a takođe je sve popularnija kod nas dom u Evropi ima izuzetno značajno mesto u razvoju kinološke svesti.

U prva tri mesta 

Naša sagovornica Tamara se time bavi od svoje devete godine i o njenim rezultatima smo već pisali a pored učešća u finalu Svetske izložbe održane u Zagrebu ove godine možemo istaći dosta plasmana u prva tri mesta na značajnim izložbama u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 

Mlada ljubiteljka kinologije je za nas izjavila da je presrećna ostvarenim uspehom, da će i dalje naporno raditi kako bi njen rezultat na predstojećem EDS-u za našu zemlju bio što bolji i zahvalila se odgajivaču psa sa kojim se takmičila Katarini Grujić, celom timu a posebno njenim trenerima Ivani Bulatović i Miloradu Grujičiću svetski priznatim hendlerima i naravno svojoj porodici bez čije podrške ništa ne bi bilo moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading