ČOPORI PASA I NESNOSAN SMRAD: Meštani ovog mesta u Srbiji žive u strahu!

Autor:

Vesti

12.08.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Skupljaju se psi lutalice, bude ih preko dvadeset!"

ČOPORI PASA I NESNOSAN SMRAD: Meštani ovog mesta u Srbiji žive u strahu!

Foto: shutterstock

U okolini Prijepolja, na putu od Begovog mosta prema Bjelobabama, formirana je divlja deponija klaničnog otpada koju nesavesni pojedinci koriste za odlaganje ostataka uginulih životinja. Problem je prisutan već duže vreme, ali je nedavno eskalirao, pa je sada situacija postala neizdrživa.

Problemi izazvani deponijom:

Nesnosan smrad: Meštani se žale na intenzivan smrad koji se širi iz deponije i koji značajno pogoršava kvalitet vazduha u tom području. Zbog toga se teško diše, a lokalni stanovnici su zabrinuti zbog mogućih zdravstvenih problema.

Pasi Lutalice: U potrazi za hranom, čopori pasa lutalica se okupljaju oko deponije. Meštani se plaše da bi ti psi mogli postati agresivni i da bi mogli napasti ljude ili domaće životinje, poput ovaca.

- Odavno je ovde ta deponija, ali je ranija nasipana, sada je sve postalo neizdržljivo. Smrad se širi, a nekada se u jednom trenutku tu skupi i preko dvadeset pasa lutalica. Nas je strah da posle nas ne napadnu ili posle ne zakolju ovce - kaže jedan od meštana. 

Problemi u Saobraćaju: Kosti uginulih životinja ponekad izazivaju probleme u saobraćaju, jer vozači često pregaze te ostatke, što može dovesti do bušenja guma.

Mogućnosti Rešenja:

Postavljanje kamere: Meštani smatraju da bi postavljanje kamere moglo pomoći u identifikaciji osoba koje odlažu otpad i omogućiti nadležnim organima da ih kazne. Smatraju da je ovo jedino efikasno rešenje za suzbijanje ovog problema.

Inspekcija: Očekuje se dolazak nadležne inspekcije iz Prijepolja koja bi trebala da izvrši kontrolu i preduzme odgovarajuće mere kako bi se rešio problem sa divljom deponijom.

Meštani su izrazili nadu da će nadležne službe brzo reagovati i da će se situacija konačno rešiti kako bi se poboljšali uslovi života u tom području, prenosi Rina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading