OD SUTRA STROŽA KONTROLA VOZAČA! U ovim delovima grada posebno obratite pažnju!

Autor:

Vesti

01.09.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra počinje nova školska godina

OD SUTRA STROŽA KONTROLA VOZAČA! U ovim delovima grada posebno obratite pažnju!

Foto: MUP/printscreen

Povodom početka školske godine, saobraćajna policija će vršiti kontrolu u školskim zonama i preduzimati sve potrebne mere kako bi osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju, posebno đaka pešaka. Policajci apeluju na roditelje da poduče decu pravilima bezbednog prelaska ulice, uključujući obavezno gledanje levo i desno pre nego što stupe na kolovoz.

Takođe, neophodno je da kolovoz prelaze na obeleženim pešačkim prelazima i da obavezno to čine isključivo kada je na semaforu za pešake upaljeno zeleno svetlo, kao i da ne koriste mobilni telefon i slušalice kada prelaze preko kolovoza.

Neophodno je ukazati deci i da kolovoz prelaze najkraćim putem, bez trčanja, kao i da vode računa da ih vozači vide pre prelaska, odnosno da put ne prelaze između parkiranih vozila, kao i da se uvere da je vozač počeo da koči.

Takođe, poželjno je da u popodnevnoj smeni đaci pešaci nose retroreflektujuće delove na odeći i obući ili svetloodbojni prsluk, kako bi ih vozači bolje uočili i da paze kada izlaze iz autobusa i da ne prelaze kolovoz ispred ili iza zaustavljenog autobusa, već kada autobus ode sa stajališta.

Uprava saobraćajne policije svim roditeljima i đacima želi bezbedan i srećan početak nove školske godine.

Podsećanja radi, MUP se danas obratio na početku školske godine istakavši značaj školskih policajaca. Više o tome možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading