ZBOG MASAKRA U "RIBNIKARU" ŠKOLSKA GODINA POČEĆE OVAKO! Oglasila se ministarka prosvete!

Autor:

Vesti

31.08.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U školama će se negovati empatija, dijalog i razumevanje!

ZBOG MASAKRA U "RIBNIKARU" ŠKOLSKA GODINA POČEĆE OVAKO! Oglasila se ministarka prosvete!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, B.Jovanovic

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je sve spremno za početak školske godine i da je cilj da se u školama još više neguje dijalog, razumevanje različitosti i empatija.

- Prošle godine, nažalost, posle tragedije u školi 'Vladislav Ribnikar', mi smo davali uputstva školama kako da izgleda prvi mesec rada. Ove godine takođe sugerišemo da prvi radni dani počnu dijalogom između nastavnika i učenika o tome kako je protekao raspust, a ne baš odmah proverom znanja. Da se tek onda krene po programima koje smo usvojili i koje ćemo čitave godine evaluirati - rekla je Đukić Dejanović za Tanjug.

Ona je najavila da će se u ovoj školskoj godini kroz novi informacioni sistem Zdravitas pratiti motorne aktivnosti đaka od trećeg razreda do kraja srednje škole, kako bi se na vreme uočile i otklanjale eventualne, kako je rekla, nepravilnosti kod dece.

- Nastavićemo sa programom 'Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo' u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u pogledu bezbednosti i podizanja nivoa znanja dece. Vatrogasci i policajci kroz radionice i dijaloge sa decom približiće sve one rizične situacije koje je potrebno da dete zna kako bi bila bolja njegova bezbednost u školi i na putu do škole i od škole - navela je Đukić Dejanović.

Prema njenim rečima, ove godine je planirano da se učenicima podiže nivo znanja kroz multisektorske pristupe i međupredmetne aktivnosti iz oblasti mentalnog zdravlja i reproduktivnog zdravlja.

- Trudićemo se da dijalog, razumevanje različitosti, empatija i dalje budu negovani i budu jedan od ciljeva nastavnika i dece. Posebno će nam biti važno da kroz otvorene roditeljske sastanke približavamo stavove roditelja i nastavnika kako bi deca imala jedinstvene poruke za svoje odrastanje - rekla je ministarka prosvete.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading