GUŽVE NA SRPSKIM PUTEVIMA! Ovo bi dodatno moglo da zakomplikuje situaciju

Autor:

Vesti

25.08.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbegavajte ove granične prelaze, a na ovim deonicama ostaje da se samo naoružate strpljenjem.

GUŽVE NA SRPSKIM PUTEVIMA! Ovo bi dodatno moglo da zakomplikuje situaciju

Foto: Printscreen/ AMSS

Povećan intenzitet saobraćaja uoči početka školske godine i povratka sa odmora

Automoto savez Srbije (AMSS) jutros je izdao saopštenje u kome upozorava da se očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim putevima u zemlji. Razlozi za očekivani porast saobraćaja su povratak građana sa godišnjih odmora, kao i predstojeći početak školske godine. Takođe, primetan je i prolazak kroz zemlju stranih državljana. Na graničnim prelazima, situacija je već počela da se odražava na vreme čekanja. Na primer, putnička vozila na graničnom prelazu Horgoš trenutno čekaju dva sata da izađu iz zemlje, dok je vreme čekanja na prelazu Preševo oko pola sata. Sa druge strane, teretna vozila na Horgošu čekaju čak tri sata na izlazu iz Srbije, a na prelazu Batrovci čekanje traje dva sata.

Potrebne dodatne mere opreza

Sa povećanim intenzitetom saobraćaja, vozačima se savetuje da budu posebno oprezni i strpljivi. Ovakve situacije mogu dovesti do povećanog stresa među vozačima, te se preporučuje dodatna pažnja i poštovanje saobraćajnih propisa. Takođe, važno je imati na umu da su duža čekanja na graničnim prelazima neizbežna, te je preporučljivo obezbediti dovoljno hrane, vode i goriva pre putovanja.

Podrška putnicima i vozačima

AMSS je istakao da će nastaviti da pruža podršku putnicima i vozačima kroz informacije o stanju na putevima i graničnim prelazima. Takođe, savetuje se redovno praćenje saobraćajnih informacija i prilagođavanje planova putovanja u skladu sa aktuelnim uslovima na putevima.

Kako se očekuje da će intenzitet saobraćaja i dalje rasti u narednim danima, vozačima se preporučuje da budu informisani, strpljivi i pažljivi kako bi bezbedno stigli na željenu destinaciju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading