UMALO KOBNA DEČIJA IGRA: Dečak helikopterom hitno dovezen iz Ulcinja na VMA!

Autor:

Vesti

23.08.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dežurni lekari na VMA tek su u ranim jutarnjim časovima uspeli da predahnu i izađu iz operacione sale od količine posla koju su imali tokom noći

UMALO KOBNA DEČIJA IGRA: Dečak helikopterom hitno dovezen iz Ulcinja na VMA!

Foto: RTS/printscreen

Dečak (15) godina prevezen je hitno iz Ulcinja sa povredama šake koje je zadobio u igri zbog kojih su mu amputirani prsti.

Profesor doktor Boško Milev, dežurni hirurg sa VMA objasnio je šta se dogodilo.

- Eto kako jedna dečja igra može da se završi! Dečko star 15 godina dobio je teške telesne povrede, igrajući se! On se zakačio se za jedan stub i u trenutku kada je hteo da skoči, prsti su mu ostali zaglavljeni u jednom prorezu! Drugi dečko ga je povukao i samim tim je dobio traumatsku amputaciju četvrtog i petog prsta leve šake. Prevezen je i je helikopterom do naše ustanove iz Ulcinja, tako da su imali posle plastični hirurzi - kaže dr Milev.

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

 

Inače, dežurni lekari na VMA tek su u ranim jutarnjim časovima uspeli da predahnu i izađu iz operacione sale od količine posla koju su imali tokom noći.

Još jedna osoba zadobila je teške telesne povrede i to od bušilice, kaže dr Milev. Imali smo veliki broj povređenih u toku noći i to sa povredama zadobijenim u različitim okolnostima, dodaje doktor.

- Muška osoba, srednje godina, zadobila je povrede radeći na bušilici. Čovek je zadobio tešku telesnu povredu. Bušilica mu je probušila levi hemitoraks, odnosno zadobio je i tešku telesnu povredu, pneumotoraks i morao je da bude primljen u Kliniku za grudnu hirurgiju. Tu je izvršena drenaža. Da čovek ne poveruje, to je teška telesna povreda zadobijena u sopstvenoj radionici - kaže dr Milev i ističe da je tokom noći bilo mnogo povređenih sa povredama zadobijenim u različitim okolnostima.

Dolazili i pacijenti sa tegobama koje su trajale po nekoliko dana...

- Mi smo tek ujutru završili jednu od tih operacija gde su pacijenti po nekoliko dana imali tegobe, ali su se ili javljali drugim ustanovama, ili su trpeli po nekoliko dana bolove. I iz skoro bezazlene situacije dolazi do komplikacija poput gangrene creva i perforacije akutnog abdomena, gde se razliva crevni sadržaj po trbuhu ili razvoja gangrene žučne kese. Tako da smo imali te prijeme i operativno smo ih rešavali - kaže dr Milev za RTS.

Tuče na splavovima

Kako navodi, bilo je i dosta tuča, u kojima je zadobijeno dosta teških i lakših povreda.

- Mnogo tuče je bilo ispred splavova u Beogradu, tako da smo do jutra prevozili povređene sa različitih teritorija grada Beograda. Takođe, bio je veliki broj saobraćajnih nezgoda, a povređeni su bili i pešaci - kaže dr Milev.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading