VERNICI IZ OKOLINE I REGIONA U MANASTIRU TUMANE: Molili se za zdravlje svojih bližnjih! (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.08.2024

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj vernika i ove godine okupio se u manastiru Tumane kako bi dočekali sutrašnji praznik Svetoh Zosima i Jakova Tumanskog.

VERNICI IZ OKOLINE  I REGIONA U MANASTIRU TUMANE: Molili se za zdravlje svojih bližnjih! (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Desetine ljudi večeras je prisustvovalo večernjoj molitvi u pravoslavnoj svetinji nadomak Golupca i većina će noćas prenoćiti u okolini manastira da bi sutra prisustvovali liturgiji, osveštanju kolača i molitvama. Kako je Republika već pisala, očekuje se da sveštenstvo sutra objavi i veliko čudo svetitelja Zosima i Jakova Tumanskog.

Posetioci manastira su za Republiku govorili i otkrili zašto su u poseti manastiru, kao i da li veruju u čuda Svetog Zosima i Jakova.

- Došli smo da se pomolimo za našu decu. Imamo troje dece, ćerkicu i bliznakinje - počinje priču jedna od posetiteljki manastira Tumane i dodaje:

- Ja verujem u sve, uverili smo se i sami sa našom ćerkicom koja ima problema sa bubrezima i njeno zdravstveno stanje se popravilo.

- Mi smo iz Bosne i Hercegovine, iz okoline Banja Luke. Došli smo da se bogu pomolimo za zdravlje i za našu baku, baku od mog supruga jer nije baš najbolje sa zdravljem, leži u bolnici. Došli smo da se pomolimo i za nas i za našu dečicu, za zdravlje i za blagoslov.

- Došla sam iz Slovenije, čula sam za čuda i ovo je bila prilika da posetimo manastir. Oseća se neki mir, spokojnost i jako je prijatno - rekla nam je žena koja je turistički posetila Golubac, a onda odlučila da dođe i do manastira Tumane.

Podsetimo, Sveta arhijerejska liturgija biće služena sutra u 8.30, blagosiljanje slavskog kolača će se obaviti u 10, a akatist i molitve za zdravlje u 11 sati.

Prema najnovijim informacijama obeležavanju će prisustvovati čak 8 vladika! 

- Manastir Tumane je mesto velikih isceljenja u kojem se čuda dešavaju oduvek, a posebno u ovo novo vreme. Narod, prepoznajući silu Božiju, u najtežim trenucima svoga života traži utehu i blagoslov kod ćivota Svetog Zosima i Svetog Jakova. Iz dana u dan su mnogobrojna svedočanstva o njihovoj pomoći svima koji im pristupe s verom. Pozivamo sve koji vole i poštuju tumanske svetitelje da se u sredu zajedno saberemo u Manastiru Tumanu. Na dan praznika biće objavljeno i jedno veliko čudo svetitelja koje se dogodilo ovih dana - rekao je arhimandrit Dimitrije, iguman Manastira Tumane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading