ČAK OSAM VLADIKA DOLAZI SUTRA U MANASTIR TUMANE! Na praznik Svetih Zosima i Jakova u poznatom manastiru sabraće se verni narod iz Srbije i sveta!

Autor:

Vesti

20.08.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Srpskog telegrafa biće na licu mesta već večeras, a u sredu će biti objavljeno veliko čudo.

ČAK OSAM VLADIKA DOLAZI SUTRA U MANASTIR TUMANE! Na praznik Svetih Zosima i Jakova u poznatom manastiru sabraće se verni narod iz Srbije i sveta!

Foto: Foto Promo, manstirtumane.org

Praznik Svetih Zosima i Jakova Tumanskih svečano će u sredu biti obeležen u Manastiru Tumane.

Sveta arhijerejska liturgija biće služena u 8.30, blagosiljanje slavskog kolača će se obaviti u 10, a akatist i molitve za zdravlje u 11 sati.

Prema najnovijim informacijama obeležavanju će prisustvovati čak 8 vladika

- Manastir Tumane je mesto velikih isceljenja u kojem se čuda dešavaju oduvek, a posebno u ovo novo vreme. Narod, prepoznajući silu Božiju, u najtežim trenucima svoga života traži utehu i blagoslov kod ćivota Svetog Zosima i Svetog Jakova. Iz dana u dan su mnogobrojna svedočanstva o njihovoj pomoći svima koji im pristupe s verom. Pozivamo sve koji vole i poštuju tumanske svetitelje da se u sredu zajedno saberemo u Manastiru Tumanu. Na dan praznika biće objavljeno i jedno veliko čudo svetitelja koje se dogodilo ovih dana - rekao je arhimandrit Dimitrije, iguman Manastira Tumane.

Republika

Foto: manastirtumane.org

 

Manastir Tumane vekovima je svedok vere jednog naroda, a tumanski čudotvorci Sveti Zosim i Jakov izuzetno su poštovani, pa im narod pristiže sa svih strana sveta, moleći leka svojim bolestima i izbavljenje od nevolja.

Manastir je jedno od najznačajnih verskih lokacija u Srbiji. Smešten na devet kilometara od Golupca, u podnožju golubačkih planina, okružen šumom, na levoj obali Tumanske reke. Prema narodnom predanju, nastao je u 14. veku i zadužbina je Miloša Obilića. Njegova izolovana lokacija i okruženje netaknute prirode čine ga mirnim i duhovnim mestom posvećenom molitvi i spokoju.

Predstavlja utočište za sve one koji od Boga traže pomoć. Ljudi se u ovoj srpskoj svetinji mole za svoje ozdravljenje ili za spas svojih najbližih koji boluju od najtežih bolesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading