NOVA PREVARA KRUŽI NA VOCAPU! Raj za kriminalce!

Autor:

Vesti

16.08.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

WhatsApp prevara je dovela do pojave mnogo lažnih grupa, vodite računa

NOVA PREVARA KRUŽI NA VOCAPU! Raj za kriminalce!

Foto: pixabay.com

Prevara na mrežama WhatsApp je dovela do pojave mnogo lažnih grupa, a korisnici treba da budu oprezni. Kriminalci se lažno predstavljaju kao poznate osobe kako bi ukrali podatke sa korisničkih naloga.

WhatsApp prevara je dovela do pojave mnogo lažnih grupa, vodite računa!


Korisnici primaju poziv od osobe za koju veruju da je poznaju, a prevaranti koriste fotografije i imena tih osoba kako bi ih prevarili. Zatim šalju šestocifreni verifikacioni kod za navodni grupni video-poziv. Međutim, taj kod je zapravo potreban za prenos WhatsApp naloga na novi uređaj. Klikom na njega, korisnici postaju žrtve krađe svog naloga, a povratak istog postaje nemoguć.

Ako biste kliknuli na njega, vaš WhatsApp nalog bio bi ukraden, i tu bi ga već bilo nemoguće vratiti.


Svi korisnici WhatsApp-a su izloženi opasnosti od prevare, jer prevaranti koriste lukave strategije protiv velikog broja ljudi, nadajući se da će neki nasesti. Nažalost, često uspevaju u svom naumu. Zato je važno pretpostaviti da je nepoznata osoba koja vam šalje poruke prevarant, i izbegavati odgovaranje na poruke nepoznatih ljudi.

Korisnici WhatsApp-a treba da budu oprezni i da ne dele verifikacione kodove sa nepoznatim osobama. Takođe, važno je da se informišu o aktuelnim prevarantskim tehnikama kako bi zaštitili svoje naloge od krađe podataka.

Zlatno pravilo je: pretpostavite uvek da je nepoznata osoba koja vam šalje poruke na WhatsAppu prevarant. Ako je moguće, izbegavajte da odgovarate na poruke nepoznatih ljudi koji su se pojavili niotkuda.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading