"ČEKAMO PUTINA I TRAMPA, KASNE" Orban otišao na letovanje u Hrvatsku, pogledajte šta je URADIO (FOTO)

Autor:

Svet

17.07.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orban je od početka jula posetio Kijev, Moskvu, Peking i Vašington

"ČEKAMO PUTINA I TRAMPA, KASNE" Orban otišao na letovanje u Hrvatsku, pogledajte šta je URADIO (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Mađarski premijer Viktor Orban i ove godine je za letovanje izabrao Hrvatsku. Naime, vratio se na ostrvo Vis, gde je već boravio, a u gradu Visu je pozirao sa Goranom Pečarevićem, vlasnikom kultnog restorana.

- Čekamo Putina i Trampa. Kasne - našalio se Pečarević, koji je na društvenim mrežama postavio fotografiju sa Orbanom.

Nasmejan, u ležernoj letnjoj odeći, u bermudama i košulji i sa slamnatim šeširom u ruci, mađarski premijer je u znak pozdrava stisnuo pesnicu u pesnicu.

- Sam je, nema gorila. Neću politiku u svom lokalu, ali čovek šeta sam sa unukom. Ne mogu da zamislim da to uradi bilo koji svetski političar, pogotovo sa njegovim sadašnjim stavovima – napisao je u komentarima Goran Pečarević.

Orban je od početka jula posetio Kijev, Moskvu, Peking i Vašington, a sada je očigledno vreme za pravi odmor...

Podsetimo, premijer Mađarske, Viktor Orban, uputio je predsedniku Evropskog saveta, Šarlu Mišelu, pismo u kojem, između ostalog, poziva na razgovore sa Kinom o "mirovnoj konferenciji" i obnavljanje diplomatskih odnosa sa Rusijom, objavio je Bild.

List navodi da Orban iznosi sažetu procenu nakon nedavnih razgovora sa liderima Ukrajine, Rusije, Kine, Turske i bivšim predsednikom SAD, Donaldom Trampom, o sukobu u Ukrajini, kao i neke predloge za razmatranje.

Foto: AP /John Thys

Viktor Orban

Premijer Mađarske u pismu poziva na razgovore sa Kinom o "mirovnoj konferenciji", obnavljanje diplomatskih odnosa sa Rusijom i, kako navodi, "političku ofanzivu prema zemljama globalnog juga, čije smo poštovanje izgubili zbog našeg stava o ratu u Ukrajini", piše "Bild".

Pismo sadrži deset tačaka, a kada je reč o ratu u Ukrajini, mađarski premijer ocenjuje da će se intenzitet sukoba radikalno intenzivirati u bliskoj budućnosti.

Foto: Tanjug/AP Markus Schreiber

Viktor Orban

Politički savetnik mađarskog premijera izjavio je u ponedeljak da je Orban pisanim putem upoznao lidere Evropskog saveta sa iskustvima pregovora o miru u Ukrajini, prve faze mirovne misije i sa planom Mađarske koji sadrži realnu procenu situacije i realne ciljeve, kao i odgovarajući raspored delovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading