TELEFONSKE LINIJE HITNE POMOĆI JUČE SE USIJALE NAKON VATERPOLO FINALA SRBIJA-HRVATSKA: Pacijenti se žalili na ovo!

Autor:

Vesti

12.08.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljivo finale moglo je po neke čak biti i kobno...

TELEFONSKE LINIJE HITNE POMOĆI JUČE SE USIJALE NAKON VATERPOLO FINALA SRBIJA-HRVATSKA: Pacijenti se žalili na ovo!

Foto: Shutterstock

Doktorka Andrijana Ilić iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć izjavila je danas da je veliki broj poziva pristigao Hitnoj pomoći nakon jučerašnjeg finala Srbija - Hrvatska u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Poslednjeg dana vikenda ekipe Hitne pomoći imale su 90 intervencija, 18 na javnim mestima, od čega je naviše bilo saobraćajnih nezgoda.

Imali smo četiri saobraćajne nezgode, od toga jednu tešku traumu. Pacijent starosti oko 20 godina sa povredom glave, prebačen je u Urgentni centar KC Srbija - kaže dr Ilić.

Bilo je i mnogo poziva osoba sa povišenim krvnim pritiskom zbog utakmice.

- Bilo je češćih pozivanja zbog visokog pritiska. Ovaj vikend je bio nešto mirniji što se tiče broja intervencija, međutim primetno je bilo u toku utakmice koja je trajala da je bilo nešto manje poziva, međutim nakon utakmice je bilo dosta hipertenzija - kaže dr Ilić.

Predstoje nam tropski dani

Savet dr Ilić je da svi pacijenti koji imaju hronične bolesti, ako dođe do njihove akutizacije, obavezno pozovu 194, što zbog saveta, što da bi im se ukazala hitna pomoć.

- Pacijenti treba obavezno da se hidriraju, da ne izlaze na sunce ukoliko ne moraju! Takođe, ako borave na suncu da vode računa da li je došlo do opekotina. Ako imaju neke sumnjive mladeže koji su izmenjeni ili slučajno krvare, da se pregledaju, da obavezno veće mladeže pokrivaju u toku sunčanja. I na kraju, pošto se dosta ljudi sada vraća sa odmora, da obavezno voze odmorni, da ne sede alkoholisani i za volan, da prave češće pauze ukoliko dugo voze - kaže dr Ilić u redovnom izveštaju Hitne pomoći za "Pink" TV.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading