ČIM JE SLETEO, ODMAH KOD GENERALA MOJSILOVIĆA! Komandant KFOR-a u Beogradu razgovarao sa Načelnikom Generalštaba Vojske Srbije!

Autor:

Vesti

07.08.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavno pitanje - Kosovo i Metohija!

ČIM JE SLETEO, ODMAH KOD GENERALA MOJSILOVIĆA! Komandant KFOR-a u Beogradu razgovarao sa Načelnikom Generalštaba Vojske Srbije!

Foto: Tanjug/MILOŠ SAVIĆ

General Mojsilović razgovarao s komandantom Kfora o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, sastao se danas u Beogradu s komandantom Kfora, general-majorom Ozkanom Ulutašom, kako bi razmotrili aktuelnu bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji. Ovaj redovni sastanak visokog nivoa bio je prilika da se analizira saradnja Vojske Srbije i Kfora u stvaranju bezbednog i sigurnog okruženja u Pokrajini.

Saradnja u praćenju situacije i reagovanju na narušavanje bezbednosti

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su razmatrane konkretne aktivnosti koje Vojska Srbije i međunarodne snage preduzimaju radi praćenja situacije na terenu, sprečavanja kriznih situacija i efikasnog odgovora u slučaju narušavanja bezbednosti. S obzirom na nestabilnu i osetljivu situaciju na Kosovu i Metohiji, sagovornici su se složili da je neophodno nastaviti dosadašnju dobru saradnju i neposrednu komunikaciju na svim nivoima.

Vojska Srbije vidi Kfor kao legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu

General Mojsilović istakao je da Vojska Srbije, u skladu s Vojno-tehničkim sporazumom, Kfor smatra jedinim legitimnim bezbednosnim akterom na Kosovu. On je naglasio da je od Kfora očekuje profesionalno i nepristrasno delovanje, kao i zaštitu srpskog stanovništva i kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

Ovaj sastanak predstavlja nastavak uspešne saradnje između Vojske Srbije i Kfora, dok se obe strane trude da održe stabilnost i sigurnost u regionu. General Mojsilović je naglasio važnost očuvanja bezbednosti i zaštite interesa srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, dok su obe strane izrazile spremnost za dalju saradnju u ostvarivanju ovih ciljeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading