OGROMNO SRCE UŽIČKIH VATROGASACA! Spasli mladunče rode koje je ispalo iz gnezda! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.08.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci su tu za nas u najtežim trenucima, rizikuju svoje živote da bi spasili naše i pokazali nam šta znači istinska požrtvovanost i humanost. Njihova posvećenost i empatija čine ih ne samo zaštitnicima, već i prijateljima naše zajednice, napisano je na zvaničnoj Instagram stranici MUP-a

OGROMNO SRCE UŽIČKIH VATROGASACA! Spasli mladunče rode koje je ispalo iz gnezda! (FOTO)

Foto: instagram.com/mupsrbije

Užički vatrogasci su još jednom pokazali svoju hrabrost i predanost, spasivši mladunče rode koje je ispalo iz gnezda sa krana dizalice u preduzeću Jedinstvo iz Sevojna. Kada je portal "Žuta minuta" obavestio o nesreći, vatrogasci-spasioci su odmah reagovali. Korišćenjem specijalne opreme, uspeli su da nakon sat vremena vrate mladunče u gnezdo. Ovaj čin ponovo potvrđuje njihovu profesionalnost, hrabrost i velikodušnost.

 

Na zvaničnoj Instagram stranici MUP-a pohvaljeni su za svoju posvećenost i empatiju, ističući da su vatrogasci ne samo zaštitnici, već i prijatelji zajednice, koji rizikuju svoje živote kako bi pomogli drugima.

- Vatrogasci su tu za nas u najtežim trenucima, rizikuju svoje živote da bi spasili naše i pokazali nam šta znači istinska požrtvovanost i humanost. Njihova posvećenost i empatija čine ih ne samo zaštitnicima, već i prijateljima naše zajednice - napisano je na zvaničnoj Instagram stranici MUP-a.

Podsećamo na još jednu priču o rodama. Naime, ljubavna priča roda Malene i Klepetana, koja je davno obišla svet, prekinuta je nakon 19 godina uginućem ženke.

Sve je počelo 2002. godine kad je Malena, roda slomljenog krila, ljubav svog života pronašla u Klepetanu, koji joj se svake godine od tada verno vraćao iz Afrike u Slavonski Brod.

Penzioner, udovac iz Slavonskog Broda Stjepan Vokić pronašao je Malenu pre 28 godina sa slomljenim krilom, spasio joj život, a ona mu je ostala odana i na krovu njegove kuće svakog proleća s radošću je dočekivala svog partnera Klepetana.

Više o ovoj tragičnoj ljubavi pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading