POTPUKOVNIK NIŠKE ŽANDARMERIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Miljan Angelov čuva naše olimpijce u Parizu

Autor:

Vesti

31.07.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao nedelju dana pre početka igara

POTPUKOVNIK NIŠKE ŽANDARMERIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Miljan Angelov čuva naše olimpijce u Parizu

Foto: Facebook/Miljan Angelov

33 Letnje Olimpijske igre u Parizu, najveći planetarni sportski događaj ove godine, okupile su više od 10 hiljada sportista, uključujući 113 iz Srbije. Iako je udeo južnog dela Srbije u timu nikad skromniji, o bezbednosti naše ekipe brine potpukovnik policije Miljan Angelov, rođeni Babušničanin.

Angelov je zaslužio mesto u Parizu kao jedini predstavnik MUP-a Srbije za bezbednost Olimpijskog tima Srbije zahvaljujući svom profesionalizmu, učešću u mirovnim misijama na Haitiju, i odličnom poznavanju engleskog i francuskog jezika.

U Parizu je stigao nedelju dana pre početka igara kako bi sa članovima delegacije osigurao sve neophodne uslove za srpske sportiste u Olimpijskom selu.

Bezbednost Olimpijade:

Bezbednost sportista i posetilaca je glavna preokupacija francuske vlade tokom trajanja Igara. Francuska je angažovala oko 20.000 vojnika i više od 40.000 policajaca za obezbeđenje, a prisutno je i oko 2.000 vojnika i policajaca iz drugih zemalja.

Zadatak Angelova:

Angelov se bavi osiguravanjem uslova za život, vežbu, boravak, i logistiku za srpske sportiste u Olimpijskom selu, kako bi imali sve neophodno za treninge i učešće na takmičenjima.

Svi srpski sportisti i potpukovnik Angelov imaju želje za puno uspeha na Olimpijskim igrama, uz nadu da će sve proteći u najboljem redu, mirno i fer, te da će osvojiti mnoštvo medalja.

(Sport juga)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading