SNIMAK JEZIVOG MUČENJA PSA U JAGODINI ZAPANJIO CEO INTERNET! Tinejdžeri ga šarali i crtali u parku? (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.07.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna slika...

SNIMAK JEZIVOG MUČENJA PSA U JAGODINI ZAPANJIO CEO INTERNET! Tinejdžeri ga šarali i crtali u parku? (VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Jeziv snimak maltretiranja životinje u Jagodini objavljen je na Instagram stranici 192_rs.

Naime, pratiteljka ove stranice tvrdi da je bila svedok mučenja psa i vandalizma u Gimnazijskom parku u tom gradu.

Dobro veče, pre par sati u Jagodini, tačnije u Gimnazijskom parku, grupica mlađih ljudi starih oko 16 godina je dala sebi za pravo da prvo vandalizuje gradsku imovinu a nakon toga i da maltretira i iživljava se nad psom, šarajući i po njemu, što se da videti iz priloženog snimka. Prijavljeno je i policiji. Dva dežurna policajca su izašla na teren nakon nekih 20 minuta, samo su rasterali grupu uz komentar " Šta vas ovo čudi, pa ovo je Jagodina". Želela bih da se ovo anonimno postavi kako bi barem malo stavili ljudima do znanja šta se radi i po manjim gradovima, i da je nevažno što je "ovo Jagodina", ne treba zatvarati oči bez obzira o kom gradu se radi - navela je čitateljka.

- Apelujemo na MUP da ne dozvoli da loši primeri nekih službenika ukaljaju ovu časnu profesiju, a na tužilaštvo da izgrednike iz parka privede pravdi - navodi se na ovoj stranici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kako se može videti na snimku, po jadnoj životinji su bojom ispisivali razne reči i slova a nadamo se da će počinioci uskoro biti pronađeni i adekvatno kažnjeni kako ovo zlodelo nikada više ne bi ponovili.

Treba uvesti zakon sličan engleskom "Animal Welfare Act" iz 2006. godine koji predstavlja zakon za zaštitu životinja. Ovaj zakon ne samo da zabranjuje okrutnost prema životinjama već i nameće vlasnicima obavezu da obezbede adekvatne uslove za život svojih ljubimaca. U Engleskoj kazne za mupenje pasa su novčane kazne do 20.000 funti, zatvorsku kaznu do pet godina, pa čak i dozivotnu zabranu posedovanja životinja. Nasuprot tome, kod nas takva dela često prolaze nekažnjeno - jedan je od komentara.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading