MIONINO DETE IMA RETKO OBOLJENJE, MAJKA TUMOR NA MOZGU, A ONA OŠTEĆEN PRŠLJEN! Njena jedina želja je da sa svojim sinom prošeta parkom bez hodalice

Autor:

Vesti

29.07.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna pomoć potrebna samohranoj majci i njenom bolesnom sinu.

MIONINO DETE IMA RETKO OBOLJENJE, MAJKA TUMOR NA MOZGU, A ONA OŠTEĆEN PRŠLJEN! Njena jedina želja je da sa svojim sinom prošeta parkom bez hodalice

Foto: Budi human

Miona Miletić se nalazi u veoma teškoj zdravstvenoj i životnoj situaciji. Za dva nepuna dva meseca od kad je prijavljena u fondaciji prikupljeno samo 23 odsto sredstava. Samohrana je majka devetogodišnjeg dečaka koji takođe ima zdravstveni problem - vrlo retko oboljenje Van Neck Oldenberg. Zbog rasta i razvoja, hirurško lečenje nije moguće jer bi dovelo do skraćenja jednog od donjih ekstremiteta. Lekari su predložili praćenje stanja do završetka rasta i razvoja, kada bi trebalo da se višak kostiju ukloni. Dečak trpi svakodnevne bolove i pije analgetike, a majka je nemoćna da mu pomogne zbog sopstvenog zdravstvenog stanja.

Njena majka, koja trenutno jedina brine o njoj, ima benigni tumor u sivoj masi mozga, koji se proširio i pritiska okolne centre u CNS-u. Operacija nije moguća jer bi donela više štete nego koristi, i majka je na kraju svojih snaga.

Miona moli za pomoć kako bi se osposobila i ozdravila da bi mogla biti uz svog sina i majku i vratiti se normalnom životu.

Foto: Budi human

 
POMOĆ:
Poruka (SMS) na 3030
Uplatom na dinarski račun/ Payment to dinar account:  160-6000001908705-38
Uplatom na devizni račun/ Payment to a foreign currency account:  160-6000001909818-94
IBAN:  RS35160600000190981894
SWIFT/BIC:  DBDBRSBG

Dana 23.08.2020. doživela je nesreću na bazenu, nakon koje joj je dijagnostikovan nestabilan prelom drugog lumbalnog pršljena (fractura vertebrae lumbalis L2). Nesreća se dogodila kada su je dva lica udarila u kičmu dok su se spuštala s tobogana. Posle nesreće, ležala je nepokretna u bolnici dva meseca, a nijedan neurohirurg nije primetio frakturu koja je zahtevala operaciju. Zbog tog propusta, naredne tri godine živela je sa oštećenim pršljenom. Uz pomoć svojih roditelja i svoje volje, uspela je ponovo da se kreće.

Međutim, stanje se pogoršalo 2023. godine, što je dovelo do oduzetosti leve noge i nemogućnosti hodanja. Zbog toga je hospitalizovana nekoliko puta u Srbiji. Operisana je dvaput. Prva operacija (Diskektomija jednog nivoa, Zadnja fuzija kičme, Transforminal lumbar interbody fusion L2-L3) nije bila uspešna i došlo je do skliznuća ugrađenog materijala u kičmeni kanal. Kao posledica, javili su se spazam leve noge i hipertrofija mišića natkolenice, nepokretnost i jaki bolovi. Kontrolni MSCT je pokazao stenozu spinalnog kanala u nivou L2-L3.

Hitno je obavljena druga operacija (Decompressio canalis spinalis L2-L3, uklanjanje zavrtnjeva sa leve strane kičme koji su prodrli u kičmeni kanal i Adhesiolysis). Nakon druge operacije, došlo je do nestabilnosti kičmenog stuba i odbacivanja preostalog stabilizacionog materijala, koji se rasuo po mekotkivnim strukturama.

Njenu kičmu danas stabilizuju dva zavrtnja s desne strane, ali po cenu indukovane skolioze u lumbalnom delu i pritiska na kičmenu moždinu koji izaziva nepodnošljive bolove. Ne oseća deo leve noge, hoda uz pomoć hodalice i trpi jake bolove koje ni opioidni analgetici ne mogu ublažiti.

Neophodan joj je treći neurohirurški zahvat zbog neuspešne fuzije i skolioze sa lateralnom listezom. Zbog oštećenja perifernih nerava, trpi česte spazme i hipotrofiju mišića. Jedino rešenje je hitna operacija u inostranstvu uz pomoć robotike. Potrebno je izvaditi sav materijal, očistiti spinalne kanale, ispraviti skoliozu i implantirati hibridni disk koji će joj omogućiti stabilnost kičmenog stuba, eliminaciju bolova i ponovno hodanje.

Njena jedina želja je da sa svojim sinom prošeta parkom bez hodalice sa osmehom na licu. Potrebna joj je pomoć u prikupljanju oko 60.000 € za troškove operacije u inostranstvu, troškove puta, MR i RTG, preoperativne analize i lekove. Molimo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj osobi u borbi za životom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading