MINISTAR DAČIĆ UPOZORIO GRAĐANE! Izdao molbu koji bi svako trebalo da pogleda!

Autor:

Vesti

26.07.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Zlatiboru je poslao poruku svim građanima Srbije.

MINISTAR DAČIĆ UPOZORIO GRAĐANE! Izdao molbu koji bi svako trebalo da pogleda!

Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

Dodao je da je cilj te manifestacije da se stvori kultura bezbednosti saobraćaja kako bi bilo što manje žrtava.

„Naročito je to bitno u letnjem periodu zato što je tada veći broj saobraćajnih nesreća i nesreća sa smrtnim ishodom, prema statistici imamo po dve žrtve svakoga dana. Zato je bitno da ostvarimo što bolji kontakt s građanima, važna su i deca, tu su i roditelji i da svi shvate da su sekunde bitne da se sačuva ljudski život“, naveo je Dačić. 

Istakao je da je neophodno da građani shvate da su sekunde bitne da se sačuva ljudski život, zbog čega učesnici ove kampanje nastoje da posete što veći broj mesta u Srbiji. 

„Nadam se da će to imati efekta i da će statistika na kraju godine biti pozitivnija nego što je bila prošle“, izjavio je ministar Dačić koji je u okviru posete Zlatiboru, obišao i Policijsku ispostavu na Zlatiboru, kao i odmaralište Ministarstva unutrašnjih poslova hotel „Narcis“. 

On je poručio da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u jačanje kapaciteta policije u turističkim mestima jer je, kako je rekao, važno da se obezbedi sigurnost meštana i turista, saopštio je MUP

„Bezbednost je prioritet i naš zadatak je da osiguramo da svi koji dolaze u ovaj region mogu da uživaju u svom boravku bez brige o svojoj sigurnosti. Naša policija je tu da pruži podršku, zaštitu i pomoć svima kojima je potrebna“, kazao je ministar Dačić i istakao važnost profesionalnosti i posvećenosti policijskih službenika koji svojim radom doprinose jačanju poverenja građana u rad policije.

Ministar je ukazao da od početka letnje turističke sezone nisu registrovani veća narušavanja javnog reda i mira, sa učešćem većeg broja lica na teritoriji ove Policijske ispostave.

Direktor sektora za pomoć na putu i informacije AMSS-a Nebojša Jeftić, naveo je da karavan ukazuje na važnost poštovanja saobraćajnih propisa i edukaciju građana do kakvih posledica može doći kod nebezbednog ponašanja u saobraćaju.

“S obzirom na to da smo u jeku letnje tranzitne sezone apelujemo na vozače da na put krenu odmorni izbegavajući najtoplije delove dana kao i da ne prave veliku razliku u temperaturi uz pomoć klima uređaja. AMSS je dostupan građanima svakog dana u nedelji, na broj 1987 u slučaju potrebe pomoći na putu, informacija o prohodnosti i zadržavanjima na graničnim prelazima kako bi na najbolji način isplanirali putovanje”, naveo je Jevtić.

Izvršni direktor AMS Osiguranja Miloš Polić podsetio je da se uporedo sa “Karavanom bezbednosti saobraćaja” nastavalja kampanja “Vozi odmoran”, čiji je cilj da se doprinese smanjenju broja nezgoda koje nastaju usled umora vozača.

“Oprez u vožnji se podrazumeva tokom cele godine, ali u letnjem periodu, kada svi kreću na duža putovanja važno je da se podsetimo da je preduslov za poštovanje saobraćajnih propisa focus, koncetracija, odnosno odmoran vouzač. Vožnja pod umorom koja dovodi do pada koncentracije i sporih reakcija najčešćee mođe imati ozbiljne posledice. Apelujemo na sve vozače da ne prave kompromise sa svojim odmorom i telom i da svi koji planiraju duža putovanja prave češće odmore”, dodao je Polić.

On je naveo da AMSS osiguranje podržava brojne akcije usmerene ka povećanju bezbednosti u saobraćaju.

“Svaki život je važan I zato je odgovorno učešće u saobraćaju nešto o čemu moramo konstantno razgovaramo”, zaključio je Polić.

„Karavan bezbednosti saobraćaja“ održava se s namerom da se, pre svega mladima, ukaže na značaj poštovanja saobraćjnih propisa i poboljšanja bezbednosti kako bi se stiglo do cilja od nula nastradalih u saobraćaju.

U okviru ove preventivno-propagandne manifestacije koja putuje Srbijom održavaju se predavanja o bezbednom saobraćaju za decu i pravilima ponašanja učesnika, pokazne vežbe i demonstracija nadležih službi.

Nosilac nacionalnog projekta „Karavan bezbednosti saobraćaja“ je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok su partneri Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto-moto savez Srbije, Crveni krst Srbije i Nacionalna vozačka akademija (NAVAK).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading