KO JE ODGOVORAN KADA SE DESI NEZGODA U LUNA PARKU? Ove godine više dece povređeno na vašarima!

Autor:

Vesti

28.07.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kome treba da se obratite ukoliko dođe do incidenta

KO JE ODGOVORAN KADA SE DESI NEZGODA U LUNA PARKU? Ove godine više dece povređeno na vašarima!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Pixabay.com, twitter/@Pluton45873221

Nakon još jednog incidenta u luna parku u Srbiji, kada je posle pada konstrukcije sa autićima povređeno dvoje dece, postavlja se ponovo pitanje odgovornosti. Podsećamo vas šta je za portal 192.rs rekao advokat nakon prethodnog incidenta koji se dogodio 8. maja u Kuršumliji.

- Kada se radi o takvim “manifestacijama”, opština je ta bez koje ne može proći postavljanje kao ni rad takvih zabavnih parkova. Bitna informacija je da li osoba koja je postavljala, između ostalog i taj sporni ringišpil poseduje firmu koja se bavi tim delatnostima i da li imaju dozvolu za obavljanje tih poslova. Ukoliko je firma uredno registrovana, postavljanje je moralo bit prijavljeno opštini u ovom slučaju, opštini Svilajnac - kaže advokat sa kojim su stupili u kontakt pokušavajući da dođemo do odgovora.

Ukoliko nije prijavljeno opštini, sva odgovornost je na organizaciji koja je postavljala zabavni park– dodaje sagovornik i ističe da se onda otvara pitanje kako to da niko od gradske inspekcije nije došao da proveri da li je sve u redu i da li je bezbedno za korišćenje ili u krajnjem slučaju ukloni sprave za zabavu koje nisu bile prijavljenje i postavljene su bez “dozvole”

Do ovog nesrećnog događaja većina korisnika ringišpila, autića i raznih zanimacija koje možemo pronaći na ovakvim mestima, retko kada pomisli “da li je ovo sigurno” računajući da ukoliko se nalazi na javnoj površini neko je morao da izvrši kontrolu i odobri postavljanje.

Podsetimo, dve devojčice lakše su povređene sinoć na vašaru u Svilajncu, kada se urušio dečji vozić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading