DRAMA U PODGORICI! Izbio ogroman požar, plamen visok nekoliko metara guta brdo Goricu! Mobilisane sve moguće snage!

Autor:

Svet

23.07.2024

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatra se takođe širi neverovatnom brzinom po obodu uz železničku prugu

DRAMA U PODGORICI! Izbio ogroman požar, plamen visok nekoliko metara guta brdo Goricu! Mobilisane sve moguće snage!

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Na brdu Gorica u Podgorici večeras oko 21 sat izbio je veliki požar, na terenu je 20 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila, a u gašenju požara pomažu i građani, potvrđeno je iz Vatrogasne službe.

Kako javljaju reporteri RTCG sa lica mesta, kritično je kod stambenih zgrada u Atinskoj ulici, koja se nalazi blizu brda.

Vatra se takođe širi neverovatnom brzinom po obodu uz železničku prugu.

Plamen je visok nekoliko metara, zahvaćena je velika površina borove šume, a pepeo se širi po okolnim podgoričkim naseljima.

Na terenu su i policijski službenici, koji ne dozvoljavaju prolaz na kapiji prema brdu. Vatra je zahvatila brdo iz pravca naselja Zagorič.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac saopštila je večeras da su sve ekipe Službe zaštite i spasavanja odmah po dobijanju informacija o izbijanju požara izašle na teren.

Injac tvrdi da se ekipe od tog trenutka bore sa vatrom.

- Na poziv naše Službe, odmah su pristigle i ekipe sa Cetinja i iz Danilovgrada, a na terenu su i ekipe Puteva i Zelenila i činimo sve da lokalizujemo požar u što kraćem roku - navela je Injac.

VD komandira službe zaštite i spasavanja Podgorice Zdravko Blečić rekao je za TV Vijesti da je vatru najverovatnije izazvao vatromet.

Podsetimo, na Tari, u veoma nepristupačnom delu, iznad mesta Krtica na putu Perućac -Mitrovac, vatrogasci i zaposleni u NP Tara uložili su velike napore da lokalizuju i ugase požar.

Kako se nezvanično saznaje, požar je izbio pre neko veče usled udara groma. Gorelo je oko pet ari šume na stenovitom terenu, do koga ne može da se priđe.

Vatrogasci su morali pomoću užadi da se spuštaju da bi preduzeli aktivnosti na suzbijanju i gašenju požara. U požaru nije bilo povređenih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading