HAOS U CELOM SVETU ZAHVATIO I SRBIJU! Kasne letovi i na beogradskom aerodromu!

Autor:

Vesti

19.07.2024

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moguća odstupanja od planiranih letova!

HAOS U CELOM SVETU ZAHVATIO I SRBIJU! Kasne letovi i na beogradskom aerodromu!

Foto: Profimedia Dinendra Haria Zuma Press Pr

Globalni tehnološki problemi sa softverom koji su pogodili avio-kompanije, banke i medije širom sveta, odrazili su se i na rad pojedinih aerodroma do kojih leti Er Srbija.

Zbog toga se danas (petak, 19. jul 2024. godine) očekuju izvesna odstupanja od planiranog reda letenja. U ovom trenutku, od destinacija iz mreže Er Srbije, saobraćaj je posebno otežan na pojedinim aerodromima u Španeriji, kao i u Berlinu, Amsterdamu i Cirihu. Kao posledica toga, može doći do faznih kašnjenja i daljeg nepovoljnog uticaja na normalno odvijanje saobraćaja.

Primera radi, aerodrom u Cirihu zatvoren je danas do 20 časova po lokalnom vremenu.

Er Srbija se izvinjava putnicima zbog najavljenih odstupanja od planiranog reda letenja, do kojih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije. Svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biće preusmereni na alternativne letove.

Aerodrom Šipol u holandskom gradu Amsterdamu prijavio je kašnjenja letova zbog kompjuterskog kvara.

CNN je preneo objavu američkih vazduhoplovnih vlasti da su prizemljeni letovi raznih aviokompanija, bez obzira na njihovu destinaciju.

Nejasno je koliko će obustava letova u Americi trajati.

Letovi su obustavljeni na aerodromu u australijskom gradu Sidneju.

AFP je preneo navode iz Majkrosofta da preduzima akcije za ublažavanje problema sa servisom.

Uzrok poremećaja IT sektora nije utvrđen, ali mnogi koji su pogođeni povezali su ga sa Majkrosoftovim operativnim sistemima.

Podsetimo, kompanije, banke, avio-kompanije, telekomunikacione firme, TV i radio stanice, kao i supermarketi, stale su s radom jer su isključene sa mreže posle masovnog globalnog tehničkog kvara.

Tim povodom se oglasio i Majkrosoft, a njihovo obraćanje pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading