TUGA U HITNOJ POMOĆI! Poznati lekar Pokrajac preminuo: Bio si i ostao najlepši anđeo ljubavi i dobrote! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.07.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tuga u Hitnoj pomoći u Beogradu.

TUGA U HITNOJ POMOĆI! Poznati lekar Pokrajac preminuo: Bio si i ostao najlepši anđeo ljubavi i dobrote! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Lekar Nikola Pokrajac (38), preminuo je nakon teške borbe sa melanomom. On je javnosti bio poznat jer se često uključivao u Jutarnji program televizije Pink ispred Hitne pomoći, a ovu tužnu vest saopštila je doktorka Ivana Stefanović.

Ona je ukazala na važnost preventivnih i redovnih pregleda mladeža, i istakla da se izbegava izlaganje suncu. 

- Ono što sam ja čula od kolega sa dermatologije je da je jedini razumni sefli da uradite selfi vašeg torza i da vam neko slika leđa, da to radite povremeno na šest meseci da vidite da li su svi ti mladeži isti ili su promenili boju ili im se nešto desilo. Maligni melanom je izuzetno teška bolest, mi smo za vikend izgubili kolegu, doktora Pokrajca jako mladog, pogađa sve starosne gurpe, svi smo osetljivi. Ako ga na vreme otkrijemo, veće su šanse da ga lečimo. Ali da bismo tu izuzetno tešku bolest prevenirali, vodite računa da na suncu budete zaštićeni - rekla je doktorka Ivana Stefanović.

Doktor Nikola Pokrajac je iza sebe ostavio suprugu i ćerkicu.

Od poznatog lekara opraštaju se porodica i prijatelji, a potresne reči u čitulji koja se pojavila u novinama kidaju dušu.

- Sa tugom, u neverici, opraštamo se od našeg voljenog. Ne, ti nisi otišao od nas, jer si uvek bio i ostao najlepši anđeo ljubavi i dobrote - stoji u poslednjem pozdravu preminulom lekaru Pokrajcu.

Foto: Novosti/Printscreen

dr Nikola Pokrajac preminuo od melanoma kože

Nemelanomski rak kože (NMSC), kao što su karcinomi bazalnih ćelija i karcinom skvamoznih ćelija, činili su više od tri četvrtine svih slučajeva raka kože u 2002. godini i doveli do gotovo 64.000 smrtnih slučajeva širom sveta. U istom periodu, od melanoma je preminulo 57.000 ljudi.

Dok se melanomi najčešće pojavljuju kao mladeži u više nijansi braon boje sa nepravilnim ivicama, nemelanomski karcinomi mogu da budu teže uočljivi. Manifestuju se kao izbočine boje voska ili kao crvene ljuskave mrlje na koži koje u početku uglavnom izgledaju bezopasno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading