VELIKO PRIZNANJE SJAJNOM MIKROHIRURGU: Akademik Bumbaširević postao DŽIN HIRURGIJE ŠAKE

Autor:

Vesti

16.07.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj sjajni stručnjak, kog zovu i mikrohirurgom za nemoguće zahvate, profesor je ortopedske hirurgije i traumatologije

VELIKO PRIZNANJE SJAJNOM MIKROHIRURGU: Akademik Bumbaširević postao DŽIN HIRURGIJE ŠAKE

Foto: Republika

Čuveni srpski hirurg i akademik prof. dr Marko Bumbaširević nedavno je promovisan u džina hirurgije šake, a priznanje koje se dodeljuje samo ljudima s izvanrednim doprinosom dobio je od Evropske federacije za hirurgiju šake.

- Ponosan sam na ovu nagradu i veoma srećan što na najlepši način predstavljam svoju voljenu zemlju - rekao je dr Bumbaširević za Srpski telegraf.

Ovaj sjajni stručnjak, kog zovu i mikrohirurgom za nemoguće zahvate, profesor je ortopedske hirurgije i traumatologije. Od 1990. do 2001. bio je šef Katedre za ortopedsku hirurgiju, a od 2001. do 2014. direktor Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Beogradu. Trenutno je Emeritus profesor u penziji.

Republika

Foto: Republika

Veliko priznanje za vrhunskog stručnjaka Bumbaširevića

Jedan je od pionira mikrohirurgije u Srbiji, a kroz stalan razvoj i unapređenje ove discipline uvođenjem najnovijih tehnika i originalnih procedura u svakodnevnoj kliničkoj praksi u različitim oblastima hirurgije postao je promoter ovog specijalnog polja hirurgije u Srbiji.

Objavio je više od 180 radova, dva međunarodna udžbenika i 14 nacionalnih monografija i udžbenika i predsednik je Evropskog udruženja mikrohirurga.

Hirurgija šake

Hirurgija šake se razvila kao posebna oblast hirurgije.

Ljudska šaka je najfleksibilniji mehanički sistem koji poznajemo, i njegovo normalno funkcionisanje preduslov je za produktivan život svakog čoveka.

Zbog razvijenog industrijskog okruženja u civilizovanom svetu, povrede šake predstavljaju veliku traumu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading