AKO STE U OVOM GRADU U SRBIJI, BLAGO VAMA! Ovo je najhladnije mesto u zemlji večeras sa 20 stepeni!

Autor:

Vesti

15.07.2024

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S druge strane, imamo i "rekordera" sa 32 stepena!

AKO STE U OVOM GRADU U SRBIJI, BLAGO VAMA! Ovo je najhladnije mesto u zemlji večeras sa 20 stepeni!

Foto: Shutterstock

Najtopliji grad u Srbiji večeras je Beograd u kojem je u 22 sata izmerena temperatura od 32 stepena, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Samo dva stepena manje izmereno je u Novom Sadu, Loznici, Paliću i Kraljevu.

Toplo je i u Kruševcu,Valjevu, Kikindi, Zrenjaninu, Nišu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji gde je u 22 izmereno 29 stepeni.

Večeras je najprijatnije na Kopaoniku gde je temperatura 20 stepeni, u Sjenici i Dimitrovgradu je 22, a u Kuršumliji 25 stepeni.

RHMZ za utorak najavljuje nastavak tropskog talasa i temperaturu vazduha do 40 stepeni Celzijusa.

Podsećamo, u Beogradu i širom Srbije trenutno vlada toplotni talas koji se teško podnosi, a temperature konstantno iznenađuju svojom visinom. Na stranici Moj Beograd, jedan sugrađanin je podelio sliku trenutne temperature u prestonici koja je dostigla čak 50 stepeni Celzijusa.

Kao dokaz, priložio je fotografiju svog termometra koji jasno pokazuje – u Beogradu se "topi zemlja".

Republika

Foto: Printskrin/Instagram/Moj Beograd

 

 

"Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", upozorava RHMZ.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading