OVO NIJE NORMALNO! Šokiraćete se kad vidite koliko je stepeni izmereno u Beogradu pre pola sata (FOTO)

Autor:

Vesti

15.07.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanin koji je izmerio defintivino rekordno visoku temeperaturu, sve je slikao kao dokaz.

OVO NIJE NORMALNO! Šokiraćete se kad vidite koliko je stepeni izmereno u Beogradu pre pola sata (FOTO)

Foto: RHMZ/printscreen

U Beogradu i širom Srbije trenutno vlada toplotni talas koji se teško podnosi, a temperature konstantno iznenađuju svojom visinom. Na stranici Moj Beograd, jedan sugrađanin je podelio sliku trenutne temperature u prestonici koja je dostigla čak 50 stepeni Celzijusa.

Kao dokaz, priložio je fotografiju svog termometra koji jasno pokazuje – u Beogradu se "topi zemlja".

Republika

Foto: Printskrin/Instagram/Moj Beograd

 

"Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", upozorava RHMZ.

Podsćamo, u naredna dva sata u planinskim predelima istočne Srbije lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, upozorio je RHMZ danas u 15 sati.

Za danas je RHMZ najavio maksimalnu temperaturu od 40 stepeni, a jako nevreme pogodilo je sinoć zapadni deo Srbije.

Podsetimo, meteorolog Ivan Ristić najavio je da će afrički anticiklon, poznat i kao Haron, dostići svoj pik ove nedelje, nakon čega sledi postepena promena vremena. Početkom ove nedelje, temperatura će ići i do maksimalnih 40 stepeni Celzijusa, ali već u drugoj polovini sedmice biće nestabilno vreme sa više oblaka, pljuskova i kiše, ponegde praćenih i grmljavinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading