NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM I OSVEŽENJEM: Velika gužva na izlazu iz SEVERNE MAKEDONIJE - čeka se po 30 minuta!

Autor:

Vesti

15.07.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prelazu Tabanovce za ulazak i Bogorodica čeka se oko 30 min

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM I OSVEŽENJEM: Velika gužva na izlazu iz SEVERNE MAKEDONIJE - čeka se po 30 minuta!

Foto: Tanjug/AP

Zbog pojačane frekventnosti vozila jutros se na graničnom prelazu Tabanovce za ulazak i na graničnom prelazu Bogorodica za izlazak iz Severne Makedonije čeka oko 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima na makedonskoj strani nema dužih zadržavanja za ulazak i izlazak iz zemlje, saopšteno je iz AMSM.

Saobraćaj se na državnim putevima odvija nesmetano, po suvim kolovozima. Pojačan je intenzitet saobraćaja na putnim pravcima van gradskih sredina.

Podsećamo, u naredna dva sata u planinskim predelima istočne Srbije lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, upozorio je RHMZ danas u 15 sati.

Za danas je RHMZ najavio maksimalnu temperaturu od 40 stepeni, a jako nevreme pogodilo je sinoć zapadni deo Srbije.

Podsetimo, meteorolog Ivan Ristić najavio je da će afrički anticiklon, poznat i kao Haron, dostići svoj pik ove nedelje, nakon čega sledi postepena promena vremena. Početkom ove nedelje, temperatura će ići i do maksimalnih 40 stepeni Celzijusa, ali već u drugoj polovini sedmice biće nestabilno vreme sa više oblaka, pljuskova i kiše, ponegde praćenih i grmljavinom.

Meteorolog Ristić navodi da će trend postepenog pada temperature nastaviti od 22. do 29. jula, te da će temperatura pasti i do 10 stepeni. To znači da će se u naseljenim mestima temperatura kretati oko prijatnih 30 stepeni Celzijusa.

Klimatolog Vladimir Đurđević ističe da, osim blagog osveženja, ozbiljnije zahlađenje nije ni na vidiku. Moguće je da će temperatura pasti ispod 35 stepeni Celzijusa i da će biti blaga relaksacija sa lokalnim padavinama, ali već posle 22. jula temperature će se vratiti na vrednosti preko 35 stepeni Celzijusa.

Đurđević ističe da su temperature znatno više od očekivanih zbog klimatskih promena i globalnog zagrevanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading