KAKO DO GRČKE BEZ ZADRŽAVANJA NA GRANICI? Srpski turisti podelili iskustva i savete za najbrži dolazak do mora - OVO JE JAKO BITAN FAKTOR

Autor:

Putovanja

11.07.2024

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Normalno, prvi u nizu saveta je izbegavanje vikenda.

KAKO DO GRČKE BEZ ZADRŽAVANJA NA GRANICI? Srpski turisti podelili iskustva i savete za najbrži dolazak do mora - OVO JE JAKO BITAN FAKTOR

Foto: shutterstock

Sezona letnjih odmora uvek donosi saobraćajne gužve na graničnim prelazima iz Srbije u Severnu Makedoniju i Bugarsku, ali i iz Makedonije u Grčku, a mnogi srpski turisti smišljaju najbolji plan putovanja kako bi izbegli duge kolone vozila. Jedan Srbin se obratio članovima Fejsbuk grupe "GRČKA - grupa za turiste" tražeći savet o najboljem vremenu za putovanje ka Grčkoj iz Sokobanje.

Kao odgovor, dobio je savet da definitivno isplanira polazak radnim danima i izbegava vikende i dane smena turista. Preporučeno je da se bude na granici u ranim jutarnjim satima, pre zore, kako bi se izbegle vrućine, kao i da se izbegavaju petak, subota i nedelja. Članovi su isticali da ipak nema striktnih pravila, te da je sreća bitan faktor.

Jedan član je podelio svoj detaljan plan putovanja do Grčke, ističući da je najbolje biti na grčkoj granici u 19h po njihovom vremenu, jer tada retko ko putuje u Grčku, osim "pametnih" poput njega. On je naglasio da je bitno ući u Grčku bez čekanja, dok će se za ostalo lako snaći nakon ulaska.

Saobraćajne gužve na putu ka Grčkoj zahtevaju pažljivo planiranje puta kako bi se izbegle duge kolone vozila. Iako nema striktnih pravila, preporučuje se planiranje putovanja radnim danima i izbegavanje vikenda, kao i ranojutarnji polazak kako bi se izbegle vrućine i čekanja na granici. Detaljni planovi putovanja i taktike za izbegavanje čekanja takođe mogu biti od koristi pri planiranju letnjeg odmora u Grčkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading