VELIKI ODZIV GRAĐANA: Besplatne preventivne preglede obavilo čak 16.000 ljudi, ministar zdravlja Lončar najavio novu akciju

Autor:

Vesti

14.07.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevencija spašava živote

VELIKI ODZIV GRAĐANA: Besplatne preventivne preglede obavilo čak 16.000 ljudi, ministar zdravlja Lončar najavio novu akciju

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministarstvo zdravlja Srbije beleži izuzetan odziv građana na akciju preventivnih pregleda tokom jula, i pored sezone godišnjih odmora. U više od 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije, pregled je obavilo ukupno 15.917 građana.

Od početka akcije, koja traje četiri dana, blizu 115.000 građana je iskoristilo priliku da se pregleda. Ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar, zahvalio je svim građanima koji su pokazali interesovanje za svoje zdravlje i lekarima koji su obavili preglede sa profesionalizmom i posvećenošću.

 

Prevencija je ključ

- Jako nam je važno da građani prihvate prevenciju kao osnov očuvanja zdravlja, a današnji odziv, čak i tokom godišnjih odmora, pokazuje da polako uspevamo u tom cilju. Prevencija spašava živote, i raduje nas što su građani to prepoznali. Nastavićemo sa ovom akcijom još jače od septembra - rekao je Lončar, prenosi Tanjug.

Svi građani, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, imali su priliku da u periodu od 8 do 17 časova obave preglede bez prethodnog zakazivanja i uputstva. Pregledi su uključivali specijalističke preglede endokrinologije, ultrazvuk štitne žlezde, merenje krvnog pritiska, EKG, provere nivoa šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku.

Pacijenti kod kojih su tokom pregleda uočene nepravilnosti odmah su upućivani na dalju dijagnostiku kako bi se pravovremeno obezbedila odgovarajuća medicinska pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading