NA BATROVCIMA KAMIONI ČEKAJU OSAM SATI: Stanje na putevima i zadržavanja na graničnim prelazima

Autor:

Vesti

11.07.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije informacije

NA BATROVCIMA KAMIONI ČEKAJU OSAM SATI: Stanje na putevima i zadržavanja na graničnim prelazima

Foto: Tanjug

Na graničnim prelazima u Srbiji trenutno postoje značajna zadržavanja za vozila. Putnička motorna vozila na GP Horgoš čekaju oko 60 minuta prilikom izlaska iz zemlje, dok se na GP Gradina i GP Preševo čeka oko 30 minuta pri ulasku u Srbiju.

Za teretna vozila situacija je još izazovnija: na GP Horgoš, Sremska Rača i Gradina, čekanje pri izlasku može trajati i do četiri sata, dok je na GP Batrovci čekanje produženo na čak osam sati.

Takođe, granični prelaz Bajmok će biti otvoren tokom vikenda do 8. septembra, od 07:00 do 24:00 časa. Naplatne stanice ne beleže zadržavanja, ali vozačima se savetuje oprez zbog visokih temperatura koje mogu negativno uticati na vozila, povećavajući rizik od pregrevanja motora i drugih kritičnih komponenti.

Vožnja po vrelom vazduhu i ugrejanom asfaltu udvostručuje opasnost od pregrevanja vozila, a tada lako dolazi do otkaza motora i drugih vitalnih sklopova na automobilu, što se češće dešava u danima kada je saobraćaj pojačan jer je tada više zastoja u saobraćaju, a vožnja u koloni postaje duža.

Kvar na vozilu je uvek neprijtan, a posebno u dane kada temperatura prelazi 35 podeljak zato ukoliko se odlučite za putovanje kada su temperature najviše tada koristite češće i duže odmore kako bi ste bezbednije nastavili dalje.

 

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA IZRAŽEN TOPLOTNI TALAS

Do kraja sedmice, 14. jula, zadržaće se veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 40 °S uz tropske noći u urbanim sredinama. Toplotni talas pratiće i izražen deficit padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading