JEDNO "DA" MILOŠU JE SPASLO ŽIVOT! Hrabrom odlukom porodice spasen sa ivice smrti!

Autor:

Vesti

09.07.2024

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš je dobio srce donora!

JEDNO "DA"  MILOŠU JE SPASLO ŽIVOT! Hrabrom odlukom porodice spasen sa ivice smrti!

Foto: Printscreen/Facebook/Zajedno za novi život

U Urgentnom centru u Beogradu sinoć je došlo do neverovatnog događaja, koji je označio početak novog života za 24-godišnjeg Miloša iz okoline Požarevca. Nakon dugog čekanja Miloš je konačno dobio novo srce, a sve zahvaljujući hrabroj i plemenitoj odluci porodice donora.

Njihovo "da" je omogućilo ne samo Milošu već i još nekolio ljudi, produžetak života.

- Zahvaljujući dugo očekivanoj SAGLASNOSTI porodice donora i jednom kratkom, ali velikom "da", produženo je nekoliko života. Dvadeset četvorogodišnji Miloš noćas je dobio novo srce i šansu za novi život. S Miloševom porodicom, roditeljima i sestrom, dočekali smo radosne vesti...Pored zahvalnosti porodici donora, velika zahvalnost i celokupnom timu lekara sa UC i UKCS - navodi se na Fejsbuk stranici "Zajedno za novi život".

 

 

Odluka porodice donora nije došla lako s obzirom na težinu situacije koju su prolazili, ali njihova hrabrost je omogućila da se više života spase. Ovaj gest nesebičnosti i humanosti je neprocenjiv, a porodica donora zaslužuje svu zahvalnost i poštovanje za svoju odluku.

Ovo je takođe označilo povratak transplantacija srca u Srbiji, nakon dve i po godine pauze. Prethodno presađivanje srca u Srbiji pre pauze dogodilo se u oktobru 2021, dok je nastavak došao 19. marta 2023. Ovo je značajan korak napred u medicinskom polju, otvarajući nove mogućnosti za pacijente koji čekaju transplantaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading