"ZAMOTAO SAM TO U PAPIR I NAPISAO PORUKU": Radnik zatekao NESVAKIDAŠNJI PRIZOR na parkingu u Požarevcu, odmah otišao u POLICIJU

Autor:

Vesti

09.07.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čast nije umrla!

"ZAMOTAO SAM TO U PAPIR I NAPISAO PORUKU": Radnik zatekao NESVAKIDAŠNJI PRIZOR na parkingu u Požarevcu, odmah otišao u POLICIJU

Foto: shutterstock

U svetu gde se često susrećemo sa nepoštenjem i neodgovornošću, jedan radnik iz Požarevca dao je primer kako se treba ponašati u situacijama koje testiraju našu moralnost i građansku odgovornost.

U nedelju, 7. jula oko 20:30h, tokom radnog vremena, radnik "Parking servisa" Aleksandar Marković pronašao je novac u iznosu od 10.000 dinara. Novac je pronađen dok je obilazio prostor na parkingu. Ne znajući čiji je, Marković je pažljivo spakovao apoene u papir i napisao poruku da je to izgubljen novac.

"Obavestio sam pravnicu firme u kojoj radim, ali mi je ona rekla da to nije direktno vezano za parking, te da treba da prijavim slučaj policiji," rekao je.

Sutradan je otišao u policijsku ispostavu kod Vatrogasnog doma, gde je službeniku ispričao šta se desilo i predao novac. Sačinjen je zapisnik koji je potpisao.

"Smisao moje akcije je bio da ispunim svoju građansku dužnost i moralnu obavezu. Nadam se da će osoba koja je izgubila novac biti u mogućnosti da ga pronađe. Na ovaj način sam skinuo teret sa sebe i rešio moralnu dilemu," izjavio je za Boom 93.

Njegov primer pokazuje da odgovornost prema sebi i drugima znači postupati pošteno, stavljajući se u poziciju onoga ko je izgubio nešto vredno. "Ne čini drugima ono što ne bi želeo da neko drugi čini tebi," reči su koje su ga vodile u ovoj odluci.

"Savetujem građanima da sve što pronađu, a nije njihovo, vrate onima kojima pripada, bilo da je u pitanju novac ili nešto drugo," poručio je na kraju.

Ovaj primer služi kao podsetnik da poštenje i odgovornost prema zajednici i dalje postoje, i da svako od nas može doprineti boljem društvu postupajući ispravno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading