ROK PRODUŽEN DO 8. JULA! Moguća kupovina brašna po subvencionisanim cenama!

Autor:

Vesti

06.07.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo na prijavu imaju svi proizvođači hleba.

ROK PRODUŽEN DO 8. JULA! Moguća kupovina brašna po subvencionisanim cenama!

Foto: Printskrin/Youtube/RTV Yu Eco

Povodom poziva proizvođačima hleba za kupovinu brašna tipa „T-500“ po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi objavljenog 3. juna Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je da se rok za podnošenje prijava za kupovinu brašna, produžava do 8. jula.

Svi proizvođači hleba sa teritorije Srbije, koji su u momentu donošenja uredbe bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa „T-500” po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine, slanjem popunjenog i skeniranog obrasca sa sajta ministarstva.

Podsećamo, hleb od brašna „T-500” od 1. jula košta 59 dinara.

Do tada, vekna je koštala 54 dinara.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije usvojila je nedavno na sednici izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500” kojom se koriguje cena te životne namirnice s obzirom na to da je došlo do rasta cene sirovina.

Kada su u pitanju potrošači, povećanje cena neće značajno uticati na njihov standard.

Vlada je u cilju sprečavanja velikih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, ograničila cenu hleba od brašna T-500, a imajući u vidu da je sadašnja cena korigovana u skladu sa tržišnim kretanjima, neće biti neophodna intervencija prodajom brašna iz robnih rezervi nakon 1. jula 2024. godine. To znači da će biti raspodeljena samo količina brašna neophodna za jedan mesec.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading