SA NEBA NAS POSMATRAJU NOĆ I DAN, FORMIRANA JE SPECIJALNA JEDINICA NATO: General PANDUREVIĆ upozorio da AMERIKANCI NADLEĆU SRBIJU! Evo šta im je plan

Autor:

Vesti

04.07.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno je u toku velika američka operacija, upozorava general!

SA NEBA NAS POSMATRAJU NOĆ I DAN, FORMIRANA JE SPECIJALNA JEDINICA NATO: General PANDUREVIĆ upozorio da AMERIKANCI NADLEĆU SRBIJU! Evo šta im je plan

Foto: Printscreen/Youtube/K1 TV/KTV

General u penziji Vinko Pandurević potvrdio je za Pink da je trenutno izuzetno pojačano osmatranje neba nad Srbijom. On je istakao da postoje vidljivi i nevidljivi frontovi, te da se obično fokusiramo na ono što nam je pred očima. Pandurević je naglasio da su ova osmatranja i izviđanja neprekidna, posebno s obzirom na dva zamrznuta sukoba - intenziviranje suprotnosti i protivrečnosti u BiH, kao i situacija na Kosovu i Metohiji.

Sukob u Ukrajini, prema rečima Pandurevića, ima implikacije na širem području, s obzirom na to da će zavisno od ishoda rata u Ukrajini, njegove impresije uticati na druge prostore. On ističe da je Balkan vrlo važan u tom kontekstu, te da je za zapad bitno da se ovaj prostor stavi pod njihovu kontrolu i eliminiše uticaj Rusije.

Pandurević ističe vrlo aktivnu ulogu Albanije, kao i formiranje posebne jedinice NATO-a sa ciljem praćenja dešavanja na prostoru Balkana. On naglašava da poseduju različite vrste dronova i letelica koje vrše snimanje, ali ističe da se do nekih tajni ne može doći, poput morala, stanja i raspoloženja vojske.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/KTV Televizija

 

Profesor bezbednosti Miroslav Bjegović ističe postojanje određene vrste bezbednosne zabrinutosti, kao i pojačana izviđanja koja su u poslednje vreme dosta intenzivirana. On postavlja pitanje odakle potreba za takvom proširenom akcijom, te ističe da je prostor Republike Srpske takođe pokriven mnogim izviđačkim dronovima.


Predsednik Matice Albanaca Srbije Demo Beriša ističe laganu formiranje vojske Kosova uz podršku KFOR-a i mnogih drugih zemalja. On ističe da su Turci čak preuzeli na sebe obuku pilota, dok Hrvatska i Britanija takođe aktivno učestvuju u obuci vojnika. Beriša takođe najavljuje spremanje bivšeg sportskog aerodroma u Podujevu za jedinice koje imaju dronove.

Kako je saopštilo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, policija sumnja da su Belivuk, Miljković i Janković, po prethodnom dogovoru i zajedno, lišili života više lica - oštećene Damira Hodžića i Adisa Spahića, u čemu im je sa umišljajem, u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, pomogao Radoje Živković.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/K1 TV

 

Živković je, sudeći po saopštenju SDT Crne Gore, Nevolji i Miljkoviću prehodno obezbedio kuću, a potom je preko telefona stupio u komunikaciju sa Hodžićem koji je određen da bude ubijen od strane organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading