VRAĆA SE OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA? Srbija na korak od javne rasprave

Autor:

Vesti

28.06.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jaka i snažna vojska, dobro opremljena obučena i brojnija, je najbolji garant očuvanja mira i to je najveća odvraćajuća sila prema svima onima koji su zlonamerni prema našoj državi.

VRAĆA SE OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA? Srbija na korak od javne rasprave

Foto: Tanjug/J. MAMULA

Premijer Srbije Miloš Vučević danas boravi u Kruševcu, gde se obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu

Na pitanje šta se dešava sa uvođenjem obaveznog služenja vojnog roka, Vučević je rekao

- Kao predsednik vlade snažno podržavam taj predlog, smatram da je on nasušno potreban našim građanima i našoj državi, ne da bi se spremali za trat niti da bi spremali mladiće za bojišta i ratišta nego da bi garantovali nezavisnost slobodu i mir. što nam je ja ča vojska, zapamtite, mir je sigurniji. Onaj ko priča da ne treba da jačamo vojsku kroz naoružanje i ljudski i kadrovski, taj ne priča istinu i ne razume da jaka i snažna vojska, dobro opremljena obučena i brojnija, je najbolji garant očuvanja mira i to je najveća odvraćajuća sila prema svima onima koji su zlonamerni prema našoj državi. Dok sam bio ministar odbrane, mi smo uradili taj elaborat odnosno predlog odluke o ukidanju suspenzije obaveznog vojnog roka pošto je služenje vojnog roka suspendovano 2011. godine, i uputili to ka Vojnom kabinetu predsednika republike i vrhovnom komandantu i sada čekamo javna rasprava. Rekao bih da je ovo idealna godina da o tome razgovaramo jer Ministarstvo odbrane i Vojska republike Srbije ako se donese takva politička odluka moraju da imaju jedan vremenski okvir za prijem mladih regruta. Ne može da krene istog dana kad se objavi da postoji politička volja da se krene sa tim.

Foto: Tanjug/D. GOLL

 

- Gledao sam istraživanja, apsolutna je podrška za vraćanje vojnog roka, I to ne samo u populaciji koja ne bi bila obuhvaćena služenjem vojnog roka, većinsko opredeljenje i onog stanovništva koji bi služili rok je da to podržavaju 
pričamo o kraćim služenjima, od 3,4 meseca i postepeno uvođenje broja regruta što se mene tiče kao predsednika vlade, snažno podržavam tu odluku, i to ne samo kao predsednik vlade nego i kao otac dvojice sinova- zaključio je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/shorts/K3Z6n4TtisY

Komentari (23)

Loading
Ana

28.06.2024 14:46

Vraćanje obaveznog vojnog roka utiče na mir i sigurnosti naše drzave!

Ana

28.06.2024 14:46

Vraćanje obaveznog vojnog roka utiče na mir i sigurnosti naše drzave!

Dragana

28.06.2024 14:52

Podrška uvođenju obaveznog vojnog roga, jer samo dobra obučena vojska je put ka mirnoj i sigurnoj zemlji.

Jovana

28.06.2024 15:35

Obavezan vojni rok pospešiće naše mlade da se odvrgnu od ulica i loših navika!