OVA BOJA ODEĆE JE MAGNET ZA KRPELJE! Sede na ivici visoke trave sa ispruženom prednjom nogom..

Autor:

Vesti

25.06.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boja vaše odeće utiče na želju krpelja da vas prati

OVA BOJA ODEĆE JE MAGNET ZA KRPELJE! Sede na ivici visoke trave sa ispruženom prednjom nogom..

Foto: Shutterstock

krpelj

Iako je nošenje odeće dugih rukava i korištenje repelenta moguća preventivna zaštita od krpelja, moguće je da boja vaše odeće takođe utiče na njegovu želju da vas prati. A ako se na to i odluči, učiniće to na vrlo specifičan način.

Foto: pixabay.com

 

-Suprotno uvreženom mišljenju, oni ne padaju s drveća-rekla je za CNN entomološkinja i edukatorka Kait Čapman sa Univerziteta Nebraska-Lincoln i dodala da krpelji jednostavno sede na ivici visoke vlati trave s ispruženom prednjom nogom, čekajući da se „zakače“ za novog domaćina koji će tuda proći i okrznuti travku, prenosi Islands.A koje boje povećavaju verovatnoću da ćete dobiti krpelja? Iako su istraživanja slaba o tome kako boja utiče na njihov interes za ljude, postoje studije koje sugerišu da nošenje bele ili svetle odjeće dovodi do većeg broja krpelja.

Tako je mala studija (10 osoba) iz Scandinavian Journal of Infectious Diseases pokazala je da krpelji zaista preferiraju svetle boje.

https://www.youtube.com/shorts/nbaB2Ei_q2M

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading