NASTAVAK SUZBIJANJA KRPELJA U BEOGRADU! Danas izbegavajte zelene površine u ovim delovma grada

Autor:

Vesti

25.06.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za suzbijanje krpelja se koristi preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda-građani nemaju razloga za strah

NASTAVAK SUZBIJANJA KRPELJA U BEOGRADU! Danas izbegavajte zelene površine u ovim delovma grada

Foto: Shutterstock

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i danas nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 8.30 do 12.00 časova i obuhvatiće javne zelene površine- Miljakovačku šumu, Novo Skojevsko naselje, Filmski grad, Galovicu-45 Blok, Avalu-izletničke površine, i SP "Jajinci".

Foto: printskrin

 

-Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah - rekla je Dubravka Planinac iz "Gradske čistoće".

Prema njenim rečima, dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova, a aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, dok njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova.

-U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada. Trenutno je brojnost krpelja u opadanju-rekla je ona. Istovremeno, apelovala je na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading