OPREZ! OPASNI PREVARANTI HARAJU: Roditelji na meti! "Predstavio se kao doktor i rekao da mom detetu treba hitna operacija, moram da uplatim 50.000 evra!"

Autor:

Vesti

21.06.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija dobija sve više poziva oštećenih građana!

OPREZ! OPASNI PREVARANTI HARAJU: Roditelji na meti! "Predstavio se kao doktor i rekao da mom detetu treba hitna operacija, moram da uplatim 50.000 evra!"

Foto: shutterstock, ST/Nemanja Pančić, Republika

Policija u Nišu je u proteklim danima dobila više prijava građana koji su bili meta lažnih poziva osoba koje su se predstavljale kao lekari. Ti pozivi su bili usmereni ka roditeljima, a tražena je hitna medicinska pomoć za njihovu decu uz zahtev za značajnom novčanom sumom.

Jedna od stanovnica naselja Ledena Stena je podelila svoje iskustvo sa lažnim pozivom. Osoba koja se predstavila kao doktor je tvrdila da je dete te žene slomilo nogu i da je potrebna hitna operacija, koja bi koštala 50.000 evra. Ona je u prvom trenutku poverovala u ovaj poziv, budući da je čula plač deteta u pozadini, ali je kasnije otkrila da je reč o prevari.

Policija je apelovala na građane da odmah prijave ovakve slučajeve i da ne prihvataju nikakve ponude od osoba koje ih kontaktiraju na ovakav način. Takođe, ističe se da su nadležni organi angažovani na identifikaciji počinilaca ovih prevara i preduzimanju mera radi zaštite građana.

Svedoci su podelili svoja iskustva, naglašavajući da su osobe koje su vršile pozive pokušavale da sakriju svoj broj, a da je u pozadini bilo čuti plač deteta. Pogođene osobe su istakle da su ovi lažni pozivi verovatno usmereni prema ženama, budući da je lažni doktor prekidao poziv kada bi se javio muškarac.

Ovaj slučaj lažnih poziva "doktora" za hitnu medicinsku pomoć predstavlja ozbiljan problem, a građani su pozvani da budu oprezni i da odmah prijave ovakve situacije nadležnim organima. Policijske i pravosudne institucije su angažovane na rešavanju ovog problema i preduzimanju mera radi zaštite građana od ove vrste prevara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Joja

22.06.2024 15:43

A gde vi to vodite dete na pregled? Kod vračara.