OVAKO SU IZGLEDALA PITANJA NA TESTU IZ MATEMATIKE! Najteži su bili 18, 19. i 20. zadatak

Autor:

Vesti

19.06.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca kažu da im ne ide najbolje geometrija

OVAKO SU IZGLEDALA PITANJA NA TESTU IZ MATEMATIKE! Najteži su bili 18, 19. i 20. zadatak

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Osmaci su danas u sklopu male mature polagali srpski, odnosno maternji jezik. 

Ovde pogledajte kako su ozgledali zadaci na testu iz matematike 

Beograđane mučili 18, 19. i 20. zadatak

Nakon završenog testa iz matematike, mali maturanti OŠ "Skadarlija" naveli su da je test bio prilično sličan probnom, kao i da su im nateže pala poslednja tri zadatka koja su se ticala geometrije.

-Pa, uglavnom nije ništa bilo teško, ali ipak su tri poslednja zadatka koja se tiču geometrije bila teška. Najteži su bili poslednji zadaci za crtanje. To ni ne znam kako sam uradio, nije me baš nešto ta geometrija ni zanimala. Jesam nešto nacrtao, ali to nisam ni učio - rekao je  za “Blic” mali maturant iz OŠ “Skadarlija”

Sa njim su se složili i njegovi vršnjaci.

-Uglavnom je sve bilo lako osim ta tri zadatka. 18, 19. i 20. Sve osim toga je bilo na zaokruživanje", rekao nam je jedan mali maturant.

-Nisu bili nešto teški zadaci. Uglavnom kao i na probnom. Pa, ne nadam se nekom velikom broju poena što sam već upisao srednju muzičku školu. Ali očekujem oko 10 bodova", kaže jedan učenik ove škole.

-Solidno sam uradio, moglo je i bolje, ali dobro. Najteža mi je bila geometrija, 18. i 19. zadatak. Bilo je da se odredi nešto za krug. Sve ostalo mi je bilo lako. Očekujem oko 13 poena - kaže učenik ove škole koji bi želeo da upiše ugostiteljsku školu.

Učenici OŠ "Skadarlija" zaključuju da su danas svi ostali duže da rade test, dok su juče ranije izašli.

Foto: Printscreen/Youtube

 

I Subotičane glava bolela od geometrije

Mali maturanti koji su među prvima danas završili završni test iz matematike u Osnovnoj školi „Matko Vuković“ u Subotici, kažu za Blic da su zadaci bili lakši od zadataka na probnom ispitu, osim 18. i 20., koji većina nije znala.

-Sve sam uradio, osim 18. i 20. zadatka. Samo sam ih pogledao i shvatio da ne znam. Nisam pažljivo čak ni pročitao, ali mi je po samoj postavci bilo jasno da je teško i da nisam to učio. Ipak se nadam dobrim rezultatima testa- kaže mali maturant iz Subotice.

Deca kažu da im ne ide najbolje geometrija, a u jednom od težih zadataka trebalo je nacrtati, kako kažu „nešto“, ali oni nisu razumeli šta.

Osmaci su danas polagali matematiku, drugi test u okviru male mature. Testiranje traje ukupno tri dana, a juče, prvog dana male mature polagali su srpski jezik. Sutra, takođe od 9 do 11 časova, učenici osmih razreda polagaće izabrani predmet - biologiju, geografiju, istoriju, hemiju ili fiziku.

Kalendar male mature

18. jun: test iz srpskog jezika (9.00)
19. jun: test iz matematike (9.00)
20. jun: test iz izbornog predmeta (9.00)
22. jun: preliminarni rezultati male mature
22. jun: prijem prigovora na preliminarne rezultate
25. jun: konačni rezultati male mature
26-27. jun: popunjavanje lista želja za upis
29. jun: objavljivanje konačne liste želja
2. jul: objavljivanje raspodele đaka po školama
2. jul: objavljivanje slobodnih mesta za drugi krug

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading