DRUGI DAN MALE MATURE: Osmaci polažu test iz matematike!

Autor:

Vesti

19.06.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završni ispit počinje u 9 časova i traje do 11 časova, sprovodi se istovremeno u celoj zemlji.

DRUGI DAN MALE MATURE: Osmaci polažu test iz matematike!

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Učenici osmog razreda osnovnih škola širom Srbije danas su suočeni sa drugim ispitom male mature - testom iz matematike. Nakon testa iz srpskog jezika, učenici će se sada oprobati u rešavanju matematičkih zadataka, dok ih u četvrtak očekuje polaganje izabranog predmeta.

Ministarka prosvete, Slavica Đukić Dejanović, istakla je da je poseban naglasak stavljen na bezbednost učenika i tajnost testova. Zadaci će biti prilagođeni nivou znanja učenika, sa varijantama od osnovnog do naprednog nivoa, pružajući mogućnost svim učenicima da pokažu svoje sposobnosti.

Završni ispit počinje u 9 časova i traje do 11 časova, sprovodi se istovremeno u celoj zemlji, a učenicima je potrebno da se pojave u školi najkasnije sat vremena pre početka ispita. Na test iz matematike, učenici treba da ponesu određeni pribor za rad, kao što su hemijska olovka plave boje, grafitna olovka, gumica, lenjir, trougao i šestar.

Nakon polaganja završnog ispita, roditelji će imati uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu "Moja srednja škola" 22. juna, sa mogućnošću podnošenja prigovora istog dana. Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala "Moja srednja škola" i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista biti objavljena 29. juna. Upis u srednje škole obavljaće se elektronskim putem korišćenjem portala "Moja srednja škola" od 2. do 6. jula.

Osmi razredi će svoje znanje i veštine pokazati kroz test iz matematike, a nakon toga sledi i treći ispit koji će označiti kraj osnovnog obrazovanja i vaspitanja za mnoge učenike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading