ZBOG OVOGA JE JEDAN VOZAČ ISKLJUČEN IZ SAOBRAĆAJA, A ČAK PROTIV 13 SU PODNETE PRIJAVE! MUP se vanredno oglasio zbog novog pravila u saobraćaju!

Autor:

Vesti

17.06.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite odgovorni! Poštovanjem zakona ne izbegavate samo kaznu, to je važno prvenstveno zbog vaše lične sigurnosti. , saopštio je MUP.

ZBOG OVOGA JE JEDAN VOZAČ ISKLJUČEN IZ SAOBRAĆAJA, A ČAK PROTIV 13 SU PODNETE PRIJAVE! MUP se vanredno oglasio zbog novog pravila u saobraćaju!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se na svojoj zvaničnoj Instagram starnici gde su uputili apel vozačima trotineta.

 

 

- Vozači trotineta od 16. juna u obavezi su da imaju identifikacionu nalepnicu na svom trotinetu. 

- Ne zaboravite da je obavezno i korišćenje zaštitne kacige i svetloodbojnog prsluka kako biste osigurali svoju bezbednost.

- Pripadnici saobraćajne policije, u narednom periodu kontrolisaće poštovanje ovih propisa, a tokom jučerašnjeg dana podneto je 13 prekršajnih naloga protiv vozača trotineta. Zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka sankcionisano je šest vozača, zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige pet, dok su zbog neposedovanja identifikacione nalepnice sankcionisana dva vozača trotineta.

- Jedan vozač isključen je iz saobraćaja, jer je upravljao trotinetom u stanju srednje alkoholisanosti, sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

- Budite odgovorni! Poštovanjem zakona ne izbegavate samo kaznu, to je važno prvenstveno zbog vaše lične sigurnosti. 

- Čuvajte se i poštujte zakon! - navodi se u objavi.

Podsećamo, od juče u Srbiji svi vozači električnih trotineta moraju da imaju nalepnicu, u skladu sa pravilnikom koji je stupio na snagu 5. aprila ove godine.

Tim povodom oglasio se i direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović koji se osvrnuo na mali broj izdatih nalepnica.

- Svega 3.500 el. trotineta je "registrovano" do juče. Da je nalepnica bila besplatna, siguran sam da bi broj bio mnogo veći. Preko 2.000 dinara za jednu nalepnicu je previše - napisao je on na društvenoj mreži X.

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petar Popovic

17.06.2024 17:41

Zasto da bude besplatno? Ko ima da iskesira 300 do 400 evra za trotinet moze da plati i nalepnicu. Vozaci elektricnih trotineta nisu sirotinja, to su uglavnom situirani clanovj ovog drustva! Misle da imaju pedigre i stil, ali moj pas malinoa ima vise i pedigrea i stila od njih. To je takozvana lazna elita u svakoj sferi drustva.