KURTIJEV "GESTAPO" UPAO U ŠKOLE U LEPOSAVIĆU: Do zuba naoružani "policajci" zauzeli osnovnu i srednju školu "Nikola Tesla"! Oglasio se direktor i poslao moćnu poruku

Autor:

Vesti

17.06.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I škole su postale pretenja okupacionog režima!

KURTIJEV "GESTAPO" UPAO U ŠKOLE U LEPOSAVIĆU: Do zuba naoružani "policajci" zauzeli osnovnu i srednju školu "Nikola Tesla"! Oglasio se direktor i poslao moćnu poruku

Foto: Tanjug/AP

Nakon incidenta koji se dogodio u noći između petka i subote, kada su pripadnici tzv. kosovske policije maltretirali dvojicu srpskih mladića, priveli ih i napisali im kaznu zbog navodnog remećenja javnog reda i mira, u subotu po podne su upali u dve škole u Leposaviću - Osnovnu i Srednju školu "Nikola Tesla".

Direktor Srednje škole, Slađan Radović, istakao je da je upad policajaca smišljen s namerom da uplaši i zastraši ne samo zaposlene, već i roditelje đaka koji pohađaju ove obrazovne ustanove, pred kraj školske godine i početak upisa. Prema njegovim rečima, cilj je da se što manje učenika odluči da u Leposaviću upiše narednu školsku godinu.

Razgovarao sam i sa kolegama koji su mišljenja da su pripadnici tzv. kosovske policije spremni na sve, pa i da podmetnu oružje u kotlarnicu kako bi nas optužili da držimo naoružanje u obrazovnoj ustanovi, rekao je Radović.

Radović je pozvao učenike i njihove roditelje da se ne plaše i da slobodno dođu i upišu sledeći razred u ovoj školi, jer pravo na obrazovanje niko ne može da im oduzme. Međutim, incident iz noći između petka i subote, kada su pripadnici tzv. kosovske policije maltretirali i priveli dvojicu srpskih mladića, pokazuje da se na sve moguće načine nastoji otežati život Srbima na Kosovu i Metohiji i demonstrirati sila.

- Bili smo na veselju, na proslavi punoletstva kod drugarice i izašli smo prekoputa kafića gde smo pevali naše pesme o Kosovu, a zbog toga su nas pripadnici specijalne policije priveli i odveli u pritvor. Prskali su nas suzavcem kada su nas vozili do stanice, a tamo su nas vređali i pitali zašto pevamo te pesme - pričaju za naš list Aleksa Babić i Andrija Antonijević iz Leposavića.

- Plaše nas i maltretiraju bez ikakvog razloga. Više ne znamo šta smemo a šta ne - kaže Andrija, dok njegovi drugari pitaju da li ta ista tzv. policija zabranjuje albanskoj omladini da peva svoje nacionalne pesme i da li ih hapse zbog toga!

Privođenje i maltretiranja srpskih mladića juče je komentarisao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je naglasio da međunarodna zajednica o takvim događajima ćuti, a da Beograd ne dobija zvanične informacije:

- Mi kada želimo da saznamo bilo šta što je vezano za bezbednost naših građana unutar Srbije, znači na KiM, mi moramo da se oslanjamo na izvore naših građana, nikakve zvanične informacije nemamo ni od koga ko se bavi tim nekim policijskim poslom.

Podsetio je da je nedavno na administrativnom prelazu zaustavljena jedna osoba za koju je Uprava kriminalističke policije, odnosno službe za otkrivanje ratnih zločina, imala sumnje da je učestvovala u zločinima prema srpskom narodu na KiM:

- Lice je albanske nacionalnosti i on je zadržan. Ne znam da li će protiv njega biti podneta krivična prijava ili ne, ali je tužilaštvo utvrdilo da zaista ima elemenata za tako nešto. Oni su zvali Ujedinjene nacije zbog toga što smo ga mi priveli. A mi, za srpsku decu, kome da se žalimo?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ina

17.06.2024 19:07

Totalni LUDAK