AKO LETUJETE U GRČKOJ EVO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI ROMING Važne informacije na početku sezone

Autor:

Vesti

16.06.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

u Grčkoj pozivi i poruke po ceni lokalnih poruka i poziva

AKO LETUJETE U GRČKOJ EVO KOLIKO ĆE VAS KOŠTATI ROMING Važne informacije na početku sezone

Foto: pixabay.com

Odmori su počeli a Grčka je već godinama jedno od omiljenijih letovališta naših građana, a pored smeštaja i njihove cene, turiste najviše interesuju i tarife rominga u letovalištima.

Dobra vest je što je pre nekoliko godina između Srbije i Grčke ukinut roming, a internet je mnogo jeftiniji. To znači da ako letujete u Grčkoj, pozivi i poruke biće naplaćeni po ceni lokalnih poruka i poziva, a i opcije korišćenja interneta takođe su jeftinije. 

Ipak svaki od operatera ima svoj način računanja troškova rominga, ali su cene ponajviše određene u zavisnosti od udaljenosti zemlje.

Zahvaljujući pomenutom sporazumu iz jula 2021. godine, cene minuta poruka i internet saobraćaja ka Grčkoj i iz Grčke su znatno niži u odnosu na druge države, pa je tako minut dolaznog poziva od 4 do 50 dinara, minut odlaznog poziva od 19 do 50 dinara , SMS poruka će vas koštati od 4 do 20 dinara a jedan megabajt (MB) oko 1 dinar

Foto: pixabay.com

Ilustracija

 

 

Roming u Crnoj Gori i zemljama Zapadnog Balkana

Iste godine je i potpuno ukinuta naknada za roming u Crnoj Gori, Albaniji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. To znači da državljani ovih zemalja mogu međusobno da komuniciraju po istim cenama kao i kod kuće.

Dakle, cene ovih usluga ugovorene su sa mobilnim operaterom u okviru paketa na koji se korisnici odluče prilikom kupovine. Međutim, kada je u pitanju internet, naplata funkcioniše drugačije. Tako će korisnik, kada potroši sve mobilne podatke koje ima u svom paketu, plaćati dodatnu potrošnju po posebnoj ceni, tj. postpejd korisnici imaju ograničen broj podataka, i upravo zbog toga svi operateri nude dodatke za internet koji najčešće traju nedelju dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading