PREGLEDI NA KOJE ČEKAMO MESECIMA DANAS BEZ ZAKAZIVANJA! Evo gde možete da ih obavite!

Autor:

Vesti

16.06.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se akcija u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje

PREGLEDI NA KOJE ČEKAMO MESECIMA DANAS BEZ ZAKAZIVANJA! Evo gde možete da ih obavite!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Danas se ova akcija nastavlja u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje, te građani mogu bez zakazivanja, uputa i potpuno besplatno da provere svoje zdravstveno stanje - od pregleda mladeža, preko ultrazvuka abdomena, do tumor markera.

Besplatni preventivni pregledi danas se obavljaju do 17 sati, a već od ranog jutra veliki broj građana odazvao se akciji u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije (UKCS), jednoj od 200 ustanova u kojima se ove nedelje sprovode besplatni preventivni pregledi.

I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju su organizovani preventivni sistematski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Besplatni preventivni pregledi

Koji pregledi mogu da se obave

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, danas će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Sledeće nedelje preventivni pregledi u Preševu, Novom Pazaru, Sjenici...

U zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina, preventivni pregledi će umesto danas, biti organizovani 23. juna, zbog predstojećeg verskog praznika.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji se obavljaju u svakoj ustanovi, istaknuta je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading