PREGLEDAJTE SE OD GLAVE DO PETE I BEZ ZDRAVSTVENE KNJIŽICE Još sutra besplatni preventivni pregledi širom Srbije

Autor:

Vesti

15.06.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju, 16. juna, od 8 do 17 časova,, besplatni pregledi u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

PREGLEDAJTE SE OD GLAVE DO PETE I BEZ ZDRAVSTVENE KNJIŽICE Još sutra besplatni preventivni pregledi širom Srbije

Foto: Shutterstock

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena i sutra, 16. juna, od 8 do 17 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

I ovoga puta akcenat je na deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, sutra će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta bez zakazivanja  moći da urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku, izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Ilustracija

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi istaknuta je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja.

U zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina, preventivni pregledi će biti organizovani sedam dana kasnije, odnosno 23.juna, zbog predstojećeg verskog praznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading