KRVAVI PIR KOD NOVE VAROŠI Psi lutallice upali na Goranovo imanje i zaklale 26 ovaca i jagnjadi

Autor:

Vesti

07.06.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaklano je 19 jagnjadi i sedam ovaca, pet grla je u jako teškom stanju

KRVAVI PIR KOD NOVE VAROŠI Psi lutallice upali na Goranovo imanje i zaklale  26 ovaca i jagnjadi

Foto: RINA

Krvavi pir odigrao se u selu Draževići kod Nove Varoši kada je čopor pasa lutalica upao u domaćinstvo Gorana Dulanovića i usmrtio 26 grla, ovaca i jagnjadi, dok je više njih ranjeno i pitanje je da li će preživeti.

Čopor je napao stado u jutarnjim časovima, kada nikog nije bilo u domaćinstvu. Kad sam se oko 11 sati prepodne vratio kući zatekao me jeziv prizor. Svuda po dvorištu bila je mrtva stoka. Zaklano je 19 jagnjadi i sedam ovaca, pet grla je u jako teškom stanju, kaže za RINU Dulanović.

On dodaje da je njegovo stado brojalo oko 80 grla i da je sada potpuno destekovano, u strahu je i za ovu preostalu stoku jer gladne zveri očigledno ne prezaju ni od čega.

Išao sam u grad da kupim električnu čobanicu, ali ne znam ni ona koliko može pomoći, tužno kaže Dulanović.

Ovo nije prvi put da psi lutalice napadaju stoku u selu Draževiću, ali su sada na imanju napravili pravi masakr i štetu kakva se ne pamti.

Meštani mnogih sela u Srbiji imaju problem sa psima lutalicama. Meštani kraljevačkih sela, naročito prigradskih, godinama imaju problem sa posetama pasa lutalica. Čopor pasa lutalica se naprasno pojavio u selu Sirča i Oplanići uništio malu farmu ovaca na gazdinstvu porodice Zdravković. Od malog stada od 15 ovaca, koji su domaćini imali nameru da šire ostala su svega dva brava u oboru. 

Prizor je mio više nego težak i mučan za ove mlade domaćine.Nadležna veterinarska služba je izašla na teren, sačinila zapisnik i dalje će reagovati po službenoj dužnosti. Šteta za porodicu Zdravković je ogromna tako da će naknadu ili bar deo štete, pokušati da dobije iz gradske kase u Kraljevu, koja obezbeđuje sredstva u ovu namen

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading