Dolazi nam STRAŠNO NEVREME - Može biti OZBILJNIH RIZIKA I POSLEDICA! MUP izdao HITNO upozorenje građanima i štabovima

Autor:

Vesti

02.06.2024

13:55 >> 14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će biti na meti ozbiljnog nevremena, te se građanima savetuje pojačan oprez.

Dolazi nam STRAŠNO NEVREME - Može biti OZBILJNIH RIZIKA I POSLEDICA! MUP izdao HITNO upozorenje građanima i štabovima

Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je prosledilo upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije u vezi sa mogućim intenzivnim pljuskovima i većim količinama padavina najavljenim od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

RHMZ je najavio narandžasto upozorenje na grmljavinske nepogode sa pljuskovima danas poslepodne i uveče, za područje Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga kao i crveni meteoalarm u ponedeljak, 3. juna, za Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski i Zaječarski upravni okrug, dok se u svim ostalim upravnim okruzima predviđa narandžasti meteoalarm.

Rizik od bujičnih poplava i poteškoće u urbanim sredinama

Prema najavi RHMZ-a, očekuje se da će doći do pojave intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za kratko vreme, kao i mogućnost pojave krupnog grada i olujnog vetra. Ovakve vremenske pojave mogu prouzrokovati bujične poplave i stvaranje poteškoća u urbanim sredinama, saobraćaju i transportu. Takođe, postoji rizik od udara groma, pojave vatre i problema u telekomunikacijama.

Apel građanima da budu oprezni

MUP je apelovao na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa, kako bi predstojeće nevreme dočekali spremni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading